В новините
 
27.07.2007 12:35   Новината е видяна 4574 пъти
Kампания за свободен достъп до плажните ивици
Община Царево поде кампания за свободен достъп до плажните ивици. Проверка на данъчни служители от НАП-Бургас и служители на общинска администрация в курортния град с участието на кмета на село Лозенец Димитър Димитров установи, че на входа на бившия къмпинг "Юг" са поставени две бариери за преминаване.

Няма издадени разрешения за това. Това са съобщили за БТА от пресцентъра на община Царево. Проверката бе по искане на кмета на Царево инж. Петко Арнаудов и целеше осигуряването на свободен достъп до плажовете на Лозенец. Акцията започна на юг от река Караач, откъдето започва общината, и ще продължи докато бъде обходено цялото крайбрежие до река Резовска. Първата бариера на бившия къмпинг "Юг" затваря общински път, който е широк 8 метра и води до 150-метровата плажна ивица. Проверката установи, че и на двете бариери се събира такса "вход" 2 лв., като на първата не се издава касов бон. За финансовото нарушение данъчните инспектори са съставили протокол на великотърновската фирма ЕТ " СИИ Стар - Васил Петков", арендатор на плажа и на заведението. Към момента на проверката данъчните изброили 90 лв. касова наличност, за която имало един единствен касов бон. За нарушението може да бъде наложена имуществена санкция от 200 до 10 000 лв. Втората бариера е поставена на входа на вилно селище "Лазурно море", собственост на българското дружество "Кортекс трейдинг" АД, което е част от холдинга "Фаворит холд АД". Управителят на ваканционното селище обяснил, че таксата, която се заплаща на входа, е за ползване на паркинга пред хотела. Всички пешеходци обаче безпрепятствено можели да достигнат до плажа. Кметът инж. Петко Арнаудов съобщи, че от общината не са издавани разрешения за поставяне на каквито и да е оградителни съоръжения. Улиците са общинска собственост и право е на всеки да преминава по тях безпрепятствено. Той разпореди незабавно премахване на бариерите. Данъчните инспектори са съставили още два протокола за нарушение в същия ден в местността "Кумкашлъ", непосредствено до къмпинг "Юг" /бившия лагер на глухонемите"/. Фирма "Реко 91"/ от Панагюрище/, собственост на Костадин Ангелов Пенчев не е направила регистър за настаняване на туристи в стопанисваните 66 бунгала, няма удостоверение за категоризация на обекта и липсват каквито и да е документи, удостоверяващи, че дейността се облага с данъци. Освен това заведението на територията на същия къмпинг няма разрешение за поставяне, разрешение за ползване и предлага алкохол без издаден лиценз. Ястията се приготвят в съседно бунгало. Проверките ще продължат и през другата седмица.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |