В новините
 
27.07.2007 13:37   Новината е видяна 3856 пъти
Финансови новини

Над половин милиард са похарчили чуждите туристи у нас. Приходите за първите 5 месеца на годината са 532 млн. евро, като увеличението спрямо същия период на 2006 г. е над 16 на сто. Това обяви председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова. 30% е само ръстът на туристите от Евросъюза. От януари до юни България е била посетена от 1,922 млн. чужди гости, сочат данните на Националния статистически институт и Гранична полиция. Това е с 0,37% по-малко спрямо същия период на 2006 г. За петте месеца българи са похарчили за почивки в чужбина 497 млн. евро. 
Източник: Стандарт

 

Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чужда валута "BBB" и дългосрочния кредитен рейтинг в местна валута "BBB+". Fitch също така потвърди и тавана на страната "A-" (A минус) и краткосрочния рейтинг "F3". Перспективата остава стабилна, съобщиха от Министерството на финансите. Рейтингът на България продължава да бъде подкрепян от силния растеж. Ръстът на българската икономика през 2006 г. бе 6,1 на сто, тласкан от вътрешното търсене. Инвестициите нараснаха на 32 на сто от БВП (от 28 на сто през 2005 г.), подкрепяни от притока на чужди капитали.
Източник: Дарик радио

 

Българите си харесват градския транспорт и не смятат, че той може да се подобри кой знае колко, става ясно от изследване на Евробарометър, оповестено в Брюксел вчера. За разлика от останалите европейци, които са се сраснали с колите си, цели 35% от българите се придвижват само с рейсове, тролеи и трамваи. По този признак ни изпреварват единствено латвийците и словаците. Евробарометър е изчислил, че в градския транспорт се возят главно жени и младежи, а почти не могат да се видят мъжете между 40 и 54 г. 
Източник: 24 часа





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |