В новините
 
31.07.2007 21:15   Новината е видяна 5019 пъти
Над 300 акта издала НАП през юли, повечето за касови бележки
325 са съставените актове за установени административни нарушения само през месец юли, съобщиха от пресцентъра на НАП-Бургас. По Южното Черноморие са проверени повече от 500 търговски обекта на открито и закрито, обменни бюра, атракциони, дневни и нощни заведения, складове и магазини. Най-често установяваното нарушение е неиздаване на касова бележка и нередовна отчетност, уточни пресаташето на дирекцията Христо Узунов. Той апелира към гостите и жителите на областния център и почиващите в региона да настояват за издаване на касова бележка, а в случай на отказ да информират приходната администрация на тел. 870-990.  Предстои определяне размера на глобите с наказателни постановления по съставените актове за установени нарушения.
    Други 106 проверки на фирми от областта са извършени през юни и юли с цел контрол по спазване на осигурителното законодателство. Констатирани са твърде много нарушения – 137,  колкото е и броят на съставените актове. В хода на тези проверки органите по приходите осъществяват контрол по отношение съдържанието, сроковете, начина и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите и осигурителите за осигурените при тях лица, както и от самоосигуряващите се лица. Следи се и за това дали съгласно последните промени в Кодекса за социално осигуряване, когато възнагражденията са начислени, но не са изплатени, осигурителят е внесъл осигурителни вноски за своя сметка и тези за сметка на осигурените лица, до края на месеца, през който е извършено начисляването. За първоначално нарушение размерът на наказателното постановление е от 50 до 500 лева, при повторно – от 500 до 2 000 лева. Ако длъжностно лице разреши изплащането на възнаграждения без внасянето на дължимите осигурителни вноски, глобата е в размера на невнесените вноски, но не повече от 20 000 лева. Особено завишен контролът по осигуряването е в сферите на строителството и туризма, където е висок ръстът на временно заетите. От НАП-Бургас напомнят на работодателите, че трябва да уведомяват приходната администрация при всяко сключване, изменение или прекратяване на трудово правоотношение и да подават информация за наетите от фирмите лица. И през месец август ще продължат активните дневни, нощни и през почивните дни проверки, извършвани от служителите на оперативния контрол на ТД на НАП-Бургас. Екипите на морската дирекция ще бъдат подсилени и със служители на приходната администрация от вътрешността на страната.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |