В новините
 
01.08.2007 11:01   Новината е видяна 4468 пъти
Отвори врати и второто звено от Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Бургас
Кметът на Бургас Йоан Костадинов официално откри Център за обществена подкрепа. Той е второто звено към Комплекс за социални услуги за деца и семейства в Община Бургас. Центърът е изграден в имот-общинска собственост в к-с «Братя Миладинови», ул. «Дрин» № 9.

      През месец септември 2002 г. стартира проект “Реформа за повишаване благосъстоянието на децата в България”, изпълняван съвместно от Община Бургас и Министерството на труда и социалната политика. Съгласно проекта общината предостави два терена-общинска собственост за изграждане на двете звена на комплекса.

      Общата сума, осигурена за строителството и пилотното функциониране на комплекса по проекта, е 1 403 843 лв., от които за обзавеждане и оборудване 180 000 лв.

      На 12 април 2004 г. бе открито първото звено-Център за работа с деца на улицата, който се намира в самостоятелна триетажна сграда със сутерен на ул. “Сан Стефано”32.

      Центърът, който бе открит днес, ще бъде в помощ на деца в риск и деца от семейства в неравностойно социално положение и същевременно ще приюти и Отдел “Закрила на детето” към Дирекция “Социално подпомагане”-Бургас.

      Община Бургас е сред пилотните общини, която проведе конкурс за външен доставчмик за предоставяне на социалните услуги в комплекса. Консурсът бе спечелен от Сдружение “Национален център за социална рехабилитация”-София

      “Община Бургас ще продължи своята социална политика за разкриване на нови социални усруги в полза на различни категории граждани на общината, съобразно техните потребности”, заяви по време на церемонията кметът.

      Комплексът за социални услуги в община Бургас предлага услуги, чиято цел е да подкрепят и подпомагат семействата в грижите за децата им, да повишат капацитета на семейството, да развият родителските умения и по този начин да предотвратят изоставянето на деца и настаняването им в специализирани институции Предоставяните услуги осигуряват на децата в риск възможността да растат в семейна или близка до семейната среда.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |