В новините
 
01.08.2007 21:20   Новината е видяна 4228 пъти
Бивш шеф на Нефтохим оглави инициативен комитет за провеждане на Референдум
Бившият шеф по екологията в Лукойл Нефтохим Евтим Цинцарски ще оглави инициативен комитет, който се заема със събирането на подписи за провеждане на местен Референдум.
Идеята е на бургаският клуб на “Движение Гергьовден” , а въпросът за допитването е формулиран така: “Трябва ли община Бургас да участва в в реализирането на проекта за нефтопровод Бургас-Александруполис”.
След като на 27 юли Общинският съвет в Бургас отхвърли предложението за провеждане на референдум, Гергьовден заедно с други опозиционни политически сили заявиха своята решимост за провеждане на допитване, независимо дали това ще стане в мандата на този или на следващия местен парламент.  
”Престъпление е спрямо демокрацията като процедура стартирането на проекта Бургас-Александруполис, без да бъде запознато обществото достатъчно, за да може да направи информиран избор дали община Бургас трябва да участва в реализацията на този проект”, обяви пред журналисти днес бургаският депутат Любен Дилов-син.
Съгласно Закона за допитване до народа чрез подписка гражданите на община, район, кмество, населено място имат право да правят предложения до Общинския съвет за решаване на важни въпроси.
В Инициативния комитет ще влязат 100 души , а подписката трябва да бъде подкрепена от близо 25 хиляди души.
”Надяваме се да предизвикаме извънредна сесия”, каза общинският председател на движението Стефан Цинцарски.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |