В новините
 
03.08.2007 11:42   Новината е видяна 4349 пъти
Вкараха отпадните води от „Арапя” в пречиствателна станция „Царево”

Отпадните води от къмпинг "Арапя" от днес преминават през пречиствателната станция "Царево", която е единствената действаща на юг от Бургас.Това съобщиха от пресслужбата на морската община.

Досега отпадните води се вливаха в преминаващата през къмпинга река, а оттам в морето; заради това всяко лято в общината постъпваха оплаквания от недоволни туристи и от хотелиери.

Първата копка за изграждането на пречиствателната станция (с довеждащ колектор и тласкател) беше направена през февруари тази година. В изграждането на съоръжението, финансирано изцяло от общината, са вложени 1 500 000 лева, отбелязва БТА.

Предстои включването и на ваканционно селище "Оазис", където канализацията се изгражда съвместно с частния инвеститор. Така на практика от село Лозенец до Царево проблемът с отпадните води ще бъде решен, а след осъществяването на проектите ще бъде възстановен и старият път между двете населени места, казаха от общинския пресцентър.

"Изграждането на канализацията в общината е пример за публично-частно партньорство. Инфраструктурата решава много проблеми и ще открие възможност за изграждането на модерна хотелска база", каза кметът на община Царево инж. Петко Арнаудов.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |