В новините
 
04.08.2007 17:33   Новината е видяна 5037 пъти
Криминална хроника 04.Авг.2007

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу : 29 год. Н.Д. от Поморие - 1.25 промила.
На 03.08.т.г. служители от РПУ Поморие са установили извършителя на кражбата на сумата от 125 лв., собственост на 82 годишен мъж от с. Горица, осъяществена на 29.06.т.г. около обяд, чрез проникване през незаключената входна врата – това е : малолетно 12 годишно момче от същото село. Работата по случая продължава от служители на РПУ Поморие.
На 03.08.т.г. служители от Първо РПУ Бургас са установили извършителя на шест  издърпвания на златни накити от жени, движещи се в Централната част на Бургас – това е : 30 год. В.Б. от Септември. За случаите в Първо РПУ Бургас има заведени преписки. Събраните материали са докладвани в Окръжна прокуратура - Бургас и по тях е образувано досъдебно производство. В.Б. е задържан със заповед за срок от 72 ч. Работата по случаите продължава от служители на Първо РПУ Бургас.
На 03.08.т.г. в 13.00 ч. в РПУ Приморско е получено съобщение от 24 годишен мъж от гр. Якоруда, обл. Смолян, който е заявил че вечерта е бил в дискотека «Сото» в Приморско и там се е запознал с момиче, на което е дава телефона си за да се обади на приятелка. Момичето излиза извън дискотеката и повече не се връща в нея. От проведените операятивно-издирвателни мерпориятия е установено, че извършителка на деянието е : 17 годишната П.Т. от Самоков, от която е иззет мобилния телефон - предмет на престъплението. Работата по случая продължава от служители на РПУ Приморско.
Във връзка с регистрираното на 01.08.т.г. нанасяне на тежка телесна повреда на 52 годишния И.П. от Пазарджик, осъществено в късните часове на улица в Обзор, е установен и задържан извършителя на деянието – това е : 23 год. П.П. от Плевен. Причините за инцидента, довел до бутането на И.П. на земята и придобиването на тежка телесна повреда от удара в тротоара, се изясняват от служители на РПУ Несебър. П.П. е задържан за едно денонощие.
На 03.08.т.г. около 15.30 ч. в Полицейски участък «Победа» е получен сигнал от служител във фирма «Венис», тавираща се на бургаската улица «Индустриална» №94, за това че група мъже са проникнали в двора на фирмата и са направили опит да извършат кражба. Служетелите от фирмата предупредили мъжете да прекратят опита си, но непознатите се нахвърлили да ги бият с камъни и железа. Своевременно отзовалите се на сигнала за помощ полицейски служители установили мъжете, предизвикали инцидента – това се : 22 год. К.М., 23 год. М.С., брат му Л.С. – на 19 години и 18 годишния М.С., всички от Бургас, които са заявили, че са отишли в двора на фирмата за да търсят стари железа и след като са започнали да копаят до оградата на двора, е излязла охраната на фирмата и ги е прогонила. 23 годишният М.С. е заявил, че след като е избягал от двора на фирмата, на ул. «Индустриална» е бил пресрещнат от лек автомобил, от който е слязъл непознат мъж и го е пробол в дясната страна на гърдите със стрела от харпун. М.С. е прегледан от екип на Центъра за спешна медицинсак помощ и освободен. Инцидентът и съпричастността на всяка една от страните в него се изяснява от служители на Полицейски участък «Победа».

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 03.08.т.г. в 15.30 ч. в РПУ Сунгурларе е получено съобщение от 74 годишна жена от с. Подвис, за това че от дома й е извършена кражба на сумата от 2 000 лв. Установено е, че кражбата е извършена предния ден около 11.00 ч., чрез проникване в дома през заключена врата, с ключ оставен в бравата на вратата. Работата по случая продължава от служители на РПУ Сунгурларе.

На 03.08.т.г., по неустановен до момента начин е проникнато във вила, намираща се в месността «Буджака» край Созопол, обитавана от 42 годишен немски турист, откъдето е извършена кражба на сумата от 600 евро, 100 лв., дигитален фотоапарат и мобилен телефон. Работата по случая продължава от служители на РПУ Созопол.
На 03.08.т.г. в 13.00 ч. в РПУ Несебър е получено съобщение от 50 годишен ирландски турист, за това че на 02.07.т.г. около 23.30 ч. в автобуса от Несебър за Слънчев бряг, му е извършена кражба на портмоне, съдържащо сумата от 300 лв., 550 евро и лични документи. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.
На 03.08.т.г. в 13.00 ч. в РПУ Несебър е получено съобщение от 51 годишен английски турист, за това че от хотелската му стая в Слънчев бряг е откраднато портмоне със сумата от 2 000 лв. В стаята е проникнато през отворената балконска врата. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.
На 03.08.т.г. около 10.00 ч. по време на смяна на спукана гума  на спирката на «Трапезица» в Бургас, през незаключена врата от купето на микробус «Киа соренто», със софийска регистрация, е извършена кражба на сумата от 15 000 лв. / служебни пари/. По данни на 45 годишния водач на микробуса, сумата е била изтеглена малко по-рано от бургаска банка. Рабяотат по случая продължава от служители на Второ РПУ Бургас.
На 03.08.т.г.  в 13.00 ч. в РПУ Несебър е получено съобщение от 45 годишен английски турист, за това че около 07.30 ч. на същата дата в района на автогарата в Слънчев бряг, след възникнал скандал между него и неизвестен мъж, му е нанесен побой, в следствие на който му е избит един преден зъб. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.
На 03.08.т.г. в 11.00 ч. в РПУ Созопол е получено съобщение от 28 годишен пловдивчанин, за това че е станал жертва на измама при наемане на квартира, чрез интернет обява. Схемата на измамата е следната : мъжът е прочел в интернет обява за сеемен хотел «Съни хаус», намиращ се на ул. «Лазурен бряг» №-8 в Созопол. Обявата е била поместена на интернетстраницата, с адрес «Почивка бг». В обявата е бил посочен и телефон за връзка, на който е отговорил мъж. Същият дал банкова сметка в «Инвест-банк» за привеждане на капаро от 80 лв. за почивката. При пристигането си в Созопол на 03.08.т.г., пловдивчанинът установил, че на посочения в обявата адрес не съществува хотел «Съни хаус» и че телефонът за връзка е изключен. Работата по случая продължава от служители на РПУ Созопол

ІІІ. ПАБ :
На 03.08.т.г. в 11.30 ч. в РПУ Средец е получено съобщение за възникнал пожар в с. Бистрец, при който се е запалила част от покривната конструкция на стара изоставена къща и суха трева. Пожарът е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци около 14.00 ч. Изгорели са около 3 кв.м. покривна конструкция и 5 дка. суха трева. Причините за инцидента са в процес на изясняване от служители на РПУ Средец.
На 03.08.т.г. около 12.30 ч. в Трето РПУ Бургас е получено съобщение за възникнал пожар в стърнище, намиращо се в землището на с. Черни връх, общ. Камено. Огънят се е разрастнал и е обхванал сухи треви и храсти в гориста местност, обслужвана от Държавното лесничейство в Бургас. Огънят е потушен в 15.30 ч. Изгорели са около 500 декара стърнища и 300 декара суха трева и храсти. Причините за инцидента са в процес на изясняване от служители на Трето РПУ Бургас.
На 03.08.т.г. около 14.30 ч. в Трето РПУ Бургас е получено съобщение за възникнал пожар на сухи треви и ниски храсти в землището на с. Рудник на около 1 км. северно от селото. Пожарът е локализиран около 16.30 ч. Изгорели са около 20 декара сухи треви и храсти. Причините за инцидента са в процес на изясняване от служители на Трето РПУ Бургас.

ІV. ПТП :
На 03.08.т.г. около 17.40 ч. на кръстовището на бургаските улици «Демокрация» и «Гурко», поради завой на ляво при зелен сигнал на светофарната уредба, лек автомобил «Опел зафира», с бургаска регистрация, управляван от 31 год. Г.С. от Бургас блъска пресичащия на пешеходна пътека пешеходец – Р.С., 74 годишен от Бургас, който с фрактура на черепа  и с опасност за живота, е настанен за лечение в бургаската болница.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |