В новините
 
08.08.2007 09:13   Новината е видяна 4607 пъти
Ремонтират училища и детски градини
През новата учебна година малчуганите от детската градина на улица ,,Вардар” ще влязат в ремонтирана сграда
 Разширяват детските заведения в Лозово и Крайморие
Детските градини в кварталите “Лозово” и “Крайморие” ще бъдат разширени и ремонтирани. 15 000 лева ще отпусне Общинският съвет за проект на детско заведение в Крайморие. В момента 27 деца от квартала се обучават в дървени постройки, които са ползвани някога от “Автотранспорт АД”-Бургас при крайно лоши условия. Още десет молби на родители стоят неудовлетворени, като децата чакат да се освободи място. 
Нова детска градина може да се построи на мястото на бившето училище в квартала, защото там е запазен кухненският блок. До края на тази година трябва да бъде завършен проектът на новата градина, за който бе отпусната сумата от 15 000 лева.
Нова пристройка на съществуващата детска градина ще бъде изградена и в квартал Лозово, където не достигат места за децата, родителите отдавна настояват за разкриване и на нова яслена група. 41 000 ще бъдат заделени от общинския бюджет за строително-монтажните работи там. 
Сградата на Гимназията за чужди езици “Васил Левски” ще бъде разширена и за нейното проектиране ще бъдат отпуснати 10 000 лева. 
Общо 45 обекта от системата на образованието ще бъдат обновени през тази година. Средствата, които община Бургас е заделила за тази дейност, са 1 700 000 лева.
185 хиляди лева са предвидени за кухненско и санитарно оборудване на детските заведения. 
Текущи ремонти ще бъдат извършени в 30 детски градини. Предвижда се ремонт на парните инсталации, на кухните, санитарните помещения, подмяна на дограма, както и боядисване на стаите. През лятото трябва да приключи и надстрояването на детската градина на улица "Вардар". Ще бъдат обновени и разширени детски градини в най-младия и голям бургаски комплекс "Меден рудник", където се чувства нужда от увеличаване на капацитета на тези заведения, съобщиха от община Бургас.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |