В новините
 
08.08.2007 09:16   Новината е видяна 4318 пъти
Бургас - в надпревара за 503 милиона евро
По тази програма ще се отпускат пари за ремонт на покриви, фасади и общи инсталации на жилищни блокове
 Одобрени за достъп до програмата "Регионално развитие" са още София, Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора и Плевен
За 503 млн. евро ще се състезава Бургас от 2009 г. до 2013 г., които ще дойдат по линия на Европейския съюз. Тази сума по принцип е отпусната за 7 града в страната. Останалите 6 са София, Варна, Русе, Пловдив, Плевен и Стара Загора. Парите ще се дават по европейската оперативна програма "Регионално развитие". Общият размер на финансирането е 839 млн. евро. Останалите 336 млн. евро ще си делят общо 50 други града с население над 30 000 души.
Няма предварително определен размер, който може да ползва един или друг град. Ако кметът на Бургас успее да представи приемливи проекти, няма пречка градът да получи и цялата сума, обясниха от Министерството на регионалното развитие. За финансиране по тази програма могат да кандидатстват само общини и сдружения с нестопанска цел на граждани. 85% от финансирането на проектите ще е от ЕС, 15% от общините.
По тази програма ще се отпускат пари за ремонт на покриви, фасади и общи инсталации на жилищни блокове в най-големите градове България. Казарми ще се ремонтират за жилища на малцинства и социално слаби. Със средства от тази програма ще се ремонтират паркове, градинки и детски площадки. Суми по нея ще се дават за възстановяване на ВиК, пътна, ел. и всякаква друга инфраструктура в индустриалните зони на посочените селища.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |