В новините
 
08.08.2007 16:25   Новината е видяна 6118 пъти
Поморие посрещна Нептун с парад на яхти
Старият кей на Поморие се оказа тесен, за да побере всички желаещи да гледат отблизо шоуто в морето
Общинският съветник Яни Пападопулов отстъпи лодката си “Матрос” на бога на моретата и неговата свита
Богът на моретата и океаните Нептун излезе в неделя от подводния си дворец, за да гледа атрактивния парад на морски плавателни съдове в Поморие. Пищната церемония по посрещането на божеството и неговата свита събра на стария кей хиляди жители и гости на града, които искаха да се насладят на спектакъла отблизо. 
Организатор за втора поредна година на Нептуновите празници бе общинският съветник Яни Пападопулов. Грандиозното шоу по традиция се провежда през първата неделя на август и с него се дава старт на Седмицата на морето. 
Точно в 19,30 часа на 5 август яхтата на Пападопулов - “Матрос”, отплава от брега, за да вземе повелителя на моретата. Заедно с него към тайнственото място се отправиха и десетки яхти, корабчета, лодки, скутери с водни ски и парашути. Плавателните съдове и атракционите останаха в морето до спускането на нощта, когато мощна заря освети небето над Поморие. 
Инициатор на събитието и тази година бе Ротари клуб – Поморие, чийто секретар е Яни Пападопулов. Сред официалните гости бяха забелязани президентите на сродните клубове в Созопол, Несебър и Бургас, общински съветници от Поморие, представители на държавни институции и на бизнеса.
Вечерта продължи с концерт на Васил Найденов. Сред публиката, естествено, бе и самият Нептун, който остана с русалките си до последно.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |