В новините
 
10.08.2007 08:02   Новината е видяна 4057 пъти
Обучават земеделците в усвояване на средствата от еврофондовете
Земеделци от Бургаски регион преминаха обучителен семинар за начините на финансиране на тяхната дейност.
Тема на обучението бе „Възможности и условия за усвояване на средства от фондовете на ЕС". Негов организатор е Областна служба за съвети в земеделието. По време на семинара бе представен и наръчник за практическо приложение на условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние. Чрез него земеделците могат да се запознаят с изискванията и правилата за поддържането на земята в добро екологично състояние и на тази база да получат субсидиите, които се полагат за единица площ.
Основната идея на този семинар е по-голямата част от бургаските земеделски производители изпреварващо да получат информацията, касаеща програмата за развитието на селските райони. Те трябва да бъдат информирани какви са изискванията, каква мярка може да използват и какви са условията, да си изградят своя бизнес план, за да може максимално бързо да се подготвят проектите и да се представят на разплащателната агенция.
"Не е ясно във всяка една област по колко земеделски стопани ще могат да кандидатстват и ще бъдат одобрени. Тези, които са готови, които подадат бизнес плановете си и които знаят какво искат да направят, ще имат предимството да се възползват от тези мерки", заяви Валентин Бялков от Областната служба за съвети в земеделието.
Земеделците бяха информирани за продуктите и кредитните линии, които им се предлагат. Те имат възможност да ползват овърдрафт на база на субсидиите, които ще получат от ЕС. Тъй като срокът на изплащането им все още не е ясен, има предложение да се заплати на земеделските стопани 90% от полагащите им се субсидии. Това може да стане само с представяне регистрацията на земеделския стопанин. Максималната отпускана сума е до 50 хиляди евро, като земеделците могат да получат и 150 хиляди евро, ако заложат свое недвижимо имущество, включително и земеделска земя. Бяха представени и кредитите за закупуване на земеделско оборудване, кредитиране за оборотни средства срещу обезпечение, както и кредитиране с цел инвестиции.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |