В новините
 
13.08.2007 13:30   Новината е видяна 4752 пъти
Тийнейджъри чертаят литературна карта на Бургас
Знаковите точки на Бургас, свързани с литература, разкрива подробна карта, начертана от тийнейджъри. Идеята е на писателя Алек Попов, който засега пази в тайна детайлите. Известно е само, че уникалната карта ще бъде публикувана в есенната книжка на списание “Родна реч”, което по традиция ще публикува творбите на бургазлийчетата, участвали в уъркшопа по творческо писане в дом-музей “Петя Дубарова”.

      След Кристин Димитрова и Алек Попов в работилницата за думи за работа с 15-те момчета и момичета влезе поетът Бойко Ламбовски.

      Ето какво заяви пред “Черноморски фар” той: “Доста голям опит имам с младите хора, даже понякога ме е страх тази рутина да не пречи. В Бургас срещам много добри деца – не знам дали са подготвени предварително, или просто носят аурата на този характерен с големите си литературни майстори град. Правят много добро впечатление, притежават много повече свежест и креативност, отколкото студенти в различни филологии. Мислещи и кадърни млади хора са. Нещо повече – сигурен съм, че както вероятно аз нося нещо на тях, така и те носят на мен. Зареждам се с тези занимания, защото се опитвам да гледам света през техните очи. Стремя се да им дам позитивност и най-вече този урок – че няма съвършен текст, че текстът може да се усъвършенства непрекъснато. Това се отнася както за журналистиката, така и за писателството. Журналистиката все пак се влияе от фактора бързина, докато при писателя – не толкова. За съжаление у нас все още се смята, че писането е дар свише и няма какво да се учи. Мисля, че вече имаме добри резултати и от Бургас от подобна форма на работа”.

      Толкова надъхани и амбицирани от срещите с творците са останали тийнейджърите, че по тяхна идея уъркшопът няма да приключи. До края на ваканцията отворените към хубавото слово момчета и момичета ще продължават да се събират в “Петя Дубарова” всеки петък, като водещият на урока всеки път ще се сменя.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |