В новините
 
14.08.2007 06:31   Новината е видяна 4785 пъти
Мероприятия на Община Бургас за подобряване пропускателната възможност на основната улична мрежа

Мероприятия на Община Бургас за подобряване пропускателната възможност на основната улична мрежа

Във връзка с поетите от Община Бургас ангажименти на проведената през месец април 2007 год. среща на специалисти в областта на транспорта и организацията на движението от Община Бургас и Областна дирекция “Полиция” и сдружение “Бургаски граждански контрол” за подобряването на пропускателната възможност на основната улична мрежа на града, до момента е направено следното:

      1.В кръстовище “Индустриална”/”Спортна” е изградена втора лента за лявозавиващите превозни средства от ул. “Спортна” към бул. “Мария Луиза”.

      2. На светофарнорегулираните кръстовища “Бургас- Средец – Созопол”, “Трапезица” и “Струга/ Ст.Стамболов” са монтирани и функционират пултове за ръчно управление на движението. В часовете с върхово транспортно натоварване служителите от ОД ”Полиция” сектор “Пътна полиция” Бургас имат възможност да използват устройствата за намаляване на задръжките в кръстовищата.

      3.Изготвените проекти за промяна в организацията на движението в кръговите кръстовища на територията на града след получени положителни становища от ОД ”Полиция” сектор “Пътна полиция” Бургас и Областно пътно управление Бургас са изпратени за съгласуване с Изпълнителна агенция “Пътна инфраструктура”-гр. София.

      4. Подменен е с нов контролерът на кръстовище “Бургас-Средец-Созопол”, което даде възможност да се осъществи синхронизацията между трите светофарни кръстовища по ул. “Тодор Грудов” в посока ж.к. “Меден рудник”. Пропускането на транспортните потоци на трите светофара се осъществява чрез GPRS връзка, резултатите от която са положителни.

      5. Специалисти от Община Бургас и Областно пътно управление установиха с помощта на шурфове-напречни изкопи, типа на конструкцията на настилката на аварийната лента на Е-87. След съгласуване на получените резултати с Областно пътно управление Община Бургас ще може да даде становище за възможността аварийната лента да се обособи за движение на товарни автомобили.

      6. Ремонтирани са големите дупки на ул. “Тодор Александров” в кръстовището с ул. “Калоян”-след надлез “Вл.Павлов” в посока кръстовище “Трапезица”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |