В новините
 
17.08.2007 05:52   Новината е видяна 4693 пъти
БСП застава зад Йоан Костадинов в Бургас

БСП ще подкрепи кандидатурата на сегашния бургаски кмет Йоан Костадинов за четвърти мандат като независим, предаде кореспондентът на БГНЕС в Бургас. Решението взе общинския пленум на социалистите след близо три-часово заседание.Настоящият кмет получи 27 гласа. Други 20 бяха срещу него и една от бюлетините е била недействителна. Общинското ръководство на БСП трябваше да избира между Костадинов и Павел Маринов, който е съветник в Министерството на транспорта. Кандидатурата на Йоан Костадинов беше издигната в края на юли от Съюза на тракийските дружества и вече е подкрепена от няколко граждански движения и организации. В понеделник предстои ново заседание на общинското ръководство на БСП, на което трябва да бъдат обсъдени имената на кандидатите за общински съветници. /БГНЕС

 Йоан Костадинов е бургазлия.

Роден е на 2 октомври 1947 г. Родителите му са работили като икономисти и е единственият им син. Продължава да живее в дома, построен от дядо му. Гордее се, че спи в стаята, в която се е родил.

Завършил е техникум по строителство и архитектура, Юридическия факултет в СУ и ВИИ "Карл Маркс". Има диплом по мениджмънт и от Варненския икономически институт. Работил е като стажант-съдия, юрисконсулт и главен директор по товарните превози в бургаския автокомбинат. По-късно е секретар на общината, генерален директор и управител на "Бургасбус", една от най-големите транспортни фирми в страната.

През 1995 г. става кмет на Бургас за първи път. В есента на 99-а бургазлии пак го избраха с най-високия резултат в страната, съотнесен към електоралната активност - над 61%.

От м. юни 2001 г. е председател на УС на "Асоциация на кметовете на градове за присъединяване към Европейския Съюз".

От м. май 2002 г. е член на Съвета за Европа и Европейската интеграция при Президента на Република България.

Съпругата му Дона е старши инспектор в Сметната палата. Имат три деца- Надежда е журналистка във в. "Република", Деница е студентка в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", а синът Йоан е в немската гимназия.

Бургаският кмет е кръстен на св. Йоан Рилски и празнува имен ден на 19 октомври.

Обича да казва: Бургас е моята религия, той е и моята партия!

Община Бургас,
Стая 101,
Тел. 841313
Приемно време: сряда, 14-17 ч.

Mailto: mayor@obstina-bourgas.org





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |