В новините
 
17.08.2007 06:16   Новината е видяна 4725 пъти
Рекламата на България по региони ще се забави
Представянето на българския туризъм по региони на международните изложения най-вероятно няма да започне през есента, каквато беше първоначалната идея. Причината е, че все още много от курортите не са готови да се обединят и да предложат общ туристически продукт с национално или международно значение, признаха представители на агенцията по туризъм.

Все още в агенцията се събират предложения от различните представители на бранша как да бъде направено разделянето на курортите. Освен това още не са получили и предложението на Националното сдружение на общините, което също би трябвало да се включи в проекта. В същото време първото голямо туристическо изложение е само след няколко месеца - през ноември в Лондон. Площите за българското представяне там са запазени още през миналата година и подготовката за участието ни трябва вече да е започнала, коментираха представители на туристическия бранш.

Предложението за разделяне и рекламиране на туризма по региони дойде от председателя на агенцията Анелия Крушкова преди няколко месеца. Не е редно всеки курорт, туроператор или хотел да се рекламира поотделно, защото това звучи непознато за чуждите туристи, обясниха тогава от агенцията. Туристите ще дойдат, ако им се предложи продуктът "Българско Черноморие", а не отделните курорти като Златни пясъци или Слънчев бряг, казват от агенцията. Като че ли обаче няма разбиране за този подход и различните туристически компании и курорти все още не могат да се обединят, коментираха вчера от ведомството. Така например в агенцията е постъпило предложение двете общини Смолян и Чепеларе да се рекламират поотделно, въпреки че Пампорово се простира и в двете територии. Предпочитаме малко да забавим проекта, за да бъде той достатъчно ефективен, казаха вчера от агенцията.

Туристическите региони трябва да предлагат цялостен туристически продукт - хотели за настаняване и туроператори, които да организират пътуването, казаха вчера представители на агенцията по туризъм. Регион с национално значение трябва да предлага продукт поне за един уикенд. От международно значение са тези, които предлагат поне едноседмичен продукт.
------------

Конфедерацията в туризма, която се създава по инициативата на Георги Гергов, ще бъде официално учредена на 5 септември в Археологическия музей, казаха вчера представители на бранша. Първоначално учредяването трябваше да е на 6 септември, което обаче е почивен ден. Също така за място на подписването първо беше избрана една от залите на Министерството на икономиката.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |