В новините
 
22.08.2007 14:47   Новината е видяна 4014 пъти
ІХ Международен театрален фестивал “На брега”

(01 - 30.09 2007)
Регион : Бургас, драм.театър “А.Будевска”
Организатори : община Бургас
Контакти : 056/ 840 915; culture@obstina-bourgas.org

ПРОГРАМА
МЕЖДУНАРОДЕН ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ   “НА БРЕГА”

Познатият като автор на пиесите "Антон и другите","Старият дом" и "Ела при мен Кремъл" Алексей Казанцев пристига за втори път у нас, за да участва в Деветия бургаски театрален фестивал "На брега" с постановката си "Смъртта на Тарелкин" от Сухово-Кобилин. Преди половин година драматургът бе гост на Народния театър, а поводът беше премиерата на спектакъла "Бягащи странници", създаден по едноименната му пиеса от режисьора Николай Ламбрев. Казанцев е един от руските автори, които са били забранявани в средата на 70-те години заради острите критики към властта в пиесите му.
Освен него от 7 до 14 август в Бургас ще пристигне и френската театрална компания "Шеневоа" със спектакъла "Седем дни от живота на Симон Лаброс" по Карол Фрешет. Постановката ще се играе на сцената на кукления театър в морския град. И с това международното участие във фестивала се изчерпва.
Останалите заглавия в програмата са изцяло софийски хитове и тук-там някой извънстоличен спектакъл. Ако ви се гледа нещо българско обаче, ще ударите на камък, защото сред селектираните постановки няма такива по родни текстове. Единственото изключение са Иван-Вазовите "Хъшове", с които режисьорът Александър Морфов обиколи всички бг сцени и някои чужди. Явно с това представление сме решили да се отсрамим пред френските и руските гости на феста, които пристигат със спектакли по свои автори. За да компенсират липсата на родни пиеси, организаторите на "На брега"са решили "Хъшове" да се играе два пъти на сцената на Бургаската опера. А в останалите дни програмата на театралния форум, който се смята за естествено продължение на созополската "Аполония", ще представи постановките на Валентин Ганев "Слънчев удар", Явор Гърдев - "Старицата от Калкута", Стоян Радев и неговият "Куклен дом" по Ибсен.
Пловдивският куклен театър ще гостува с "Желанието, наречено Фауст" , а старозагорският с "Кралят Елен", постановка на Петър Пашов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |