В новините
 
23.08.2007 10:27   Новината е видяна 5188 пъти
Павел Маринов е водачът на листата общински съветници на БСП - Бургас

drugo e da si imash klienti s novini. sled kato citorahme na[ite hora ot gerb, t.e. burgasinfo, sega citirame nashite hora ot bsp.
Павел Маринов е водачът на листата общински съветници на БСП - Бургас, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. Това обяви на нарочна пресконференция лидерът на Общинския съвет на БСП в Бургас депутатът Стойко Танков. Снощи на закрито заседание и при оспорван избор с 26 гласа "за" е решено водачът на листата на БСП да е Маринов, който бе един от претендентите за мястото на кандидат-кмет в Бургас. Другият претендент за водач на листата е била доц. Магдалена Миткова, заместник-ректор в университет „Проф. Д-р Асен Златаров” в Бургас. Изборът е бил оспорван и драматичен, каза Танков. На заседанието от 130 кандидати за общински съветници четирите работни групи отсяли и излъчили 60 кандидати за общински съветници, които са подбирани по професии и образование. Те също ще преминат през допълнителна селекция. ”Сред тях има много млади хора, хора с утвърдени професии, така че смятам, че ние можем с този подход да представим едно ново лице на тези избори. Да направим това обновление, за което от доста време в партията се говореше, че трябва да се направи. И аз мисля, че сега сме на правилен път”, каза Стойко Танков.
Самият Павел Маринов каза, че впечатленията му от проведения избор са много положителни. ”И на двата пленума при двата избора се проведе един емоционален диалог между двете тенденции - тенденцията за обновление и тази на по-консервативно настроените. Не говоря само за кметската кампания, а като начин на мислене, за възможността да се говори за нови принципи за обновлението в общината. Темата за личността, която представлява тези нови принципи, беше сериозно засегната на тези две събрания. От самия начин, по който се проведе изборът, се видя, че няма предварително никакви договорки, схеми и световната конспирация в БСП не съществува. Включително бе домократичен процесът по избиране кандидатите за листите. Стигнахме до този резултат с малка разлика, но резултат има и той е положителен", каза водачът на листата на БСП за изборите наесен.
Стойко Танков съобщи, че на вчерашното заседание е взето решение общинските съветници да бъдат не повече от два последователни мандата в съвета. По този начин бургаската листа наистина ще бъде обновена с млади хора. "Младите в БСП искат кадрово развитие и мисля, че това това е една от стъпките да се даде възможност за такова развитие и най-вече да се нормализира ротацията на кадрите в партията. Очаквам този натиск от низовите организации на БСП, защото такива тенденции има не само в бургаската организация, а и във Велико Търново, да доведе до приемане на новата концепция за устав, която е готова от една година и на национално ниво да се въведат тези критерии”, допълни Стойко Танков. По този начин и при депутатите, и при местните лидери на партията ще се съдаде приемственост и естествено подмладяване на партията, смята Танков.
Катя НИКОЛОВА





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |