В новините
 
24.08.2007 07:38   Новината е видяна 4244 пъти
Слагат в музей сталагмитите от ограбения водопад
Те бяха намерени миналата събота край река Осъм от турист.
Част от сталагмитите, намерени до Деветашката пещера, ще бъдат изложени в музей, а другите ще бъдат използвани за украса на паркове в Ловеч, заяви Минчо Казанджиев, кмет на Община Ловеч.
Предстои да се вземе решение как точно да бъдат разпределени природните образувания, които вече са огледани и оценени от специалисти от музей "Земята и хората", уточни ловешкият градоначалник. В момента сталагмитите се съхраняват под охрана. Те бяха намерени миналата събота край река Осъм от турист. Според екоексперти, сталагмите са от водопад, намиращ се на десния бряг на Осъм, на 100-150 м северно от уникалната Деветашка пещера, пазена от Закона за защитените територии. Те вандалски са били нарязани с моторни резачки. После ги прехвърлили с лодка от другата страна, където били оставени да изсъхнат с цел да олекнат. По всяка вероятност рушителите са действали по поръчка на новобогаташ, решен да украси с тях изкуствено аквасъоръжение на вилата си.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |