В новините
 
24.08.2007 09:41   Новината е видяна 4187 пъти
Морските хотели масово с нарушения
32 от нарушенията са свързани с предлагане на туристически услуги в некатегоризирани хотели или къщи.Чести са случаите с необявяване на цени за нощувки в близост до рецепция, липсват ценоразписи.

Дамян Лазаров обеща, че проверката на Комисията за защита на потребителите ще продължи, докато има нужда от нея.
От 93 проверени обекта по Черноморието са констатирани 44 нарушения, сочат резултатите два дни след започналата проверка на туристическите обекти по Южното Черноморие.
32 от нарушенията са свързани с предлагане на туристически услуги в некатегоризирани хотели или къщи. Това съобщи Дамян Лазаров, председател на Комисията за защита на потребителите. Нарушенията са преди всичко са свързани с необявяване на цени за нощувки в близост до рецепция, не е поставен ценоразпис, липсва лист меню, цените не са обявени в левове и др., обясни Лазаров. Той уточни, че след тези констатации са съставени актове и са предложени и заповеди за предварителната мярка временно затваряне на обектите. Нарушителите веднъж ще бъдат глобени и втори път ще бъде наложена мярката докато не разкрият процедурата по категоризиране, която законът изисква, категоричен бе Лазаров. Той допълни, че в момента по-интензивни са проверките на средствата за подслон и местата за настаняване в територията между Обзор и Бургас.
Проверката ще продължи докато има тази потребност, каза Дамян Лазаров като посъветва потребителите да се обаждат на телефона на потребителя 070011122, който може да бъде избран от цялата страна и да посещават откритите приемни по Черноморието.
Както писа "Монитор" в момента тече проверка и на плажове по цялото Черноморие за наличие на опасни забавления. Масово се проверяват търговците, предлагащи масажи, джетове и парашути, теглени от моторни лодки.
Търговците, хванати в нарушение ще бъдат санкционирани с глоби от 1000 до 10 000 лева. В същото време инспекторите ще издават и акт за спиране на дейността, докато търговците не оправят нередностите в предлаганите услуги. Все още обаче не е решен въпросът обаче кой контролира амбулантните търговци, предлагащи сладолед, царевица и тестени закуски на самия плаж.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |