В новините
 
27.08.2007 05:27   Новината е видяна 3341 пъти
Играчи в петролния бизнес купуват имоти в Бургас
Чужденци и българи масово се втурнаха да купуват апартаменти в Бургас. Причините са в доброто разположение на града и интензивното икономическо развитие на района, което прави инвестицията  значително рентабилна. Жители на Казахстан са едни от основните клиенти на жилища в града, коментират от брокерската агенция "Bulgarian Properties". Повечето от тях работят в петролния бизнес и не се колебаят за високите цени.
"Мнозина идват с нагласата, че Бургас е един индустриален и мръсен град.
След като прекарат няколко дни тук в търсене на подходящия имот по Черноморието, харесват морската градина, плажът им се струва прекрасен, голям, летището им е близко", коментира Динко Славов, мениджър в агенцията. Именно затова много от казахстанците, руснаците, литовците, поляците и украинците  решават да инвестират в Бургас. Купуват едностайни или двустайни в "Лазур" и центъра.
"За руснаците колкото по-скъп е имотът, толкова е по-добра инвестицията. Те са в известен смисъл грандомани, купуват по-големи апартаменти в престижни комплекси", каза още Славов. Според него новата тенденция на пазара е чуждите клиенти вече да се насочват към градските имоти. Предпочитанията са изключително към новото строителство.
Според Живко Иванов, управител в агенция "Хелис", значителен брой българи, работещи в Испания или Гърция, купуват жилища в Бургас с цел инвестиция. Някои от тях вече са купили по 2-3 апартамента в Бургас.
Подобно е мнението и на Петя Георгиева, ръководител на отдел "Апартаменти" в "Явлена - Бургас" . Тя отчита ръст на продажбите и търсенето през лятото от чужденци и гурбетчии. Предпочитани са имотите около Флората, Пантеона и идеалния център, където цените варират около 850-1000 евро на квадратен метър. Според Петя Георгиева спекулативните продажби са намалели значително заради плавния ръст на цените през последните години.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |