В новините
 
30.08.2007 09:52   Новината е видяна 3792 пъти
За пети път фолклорен фест и в Приморско
Пети международен фолклорен фестивал в рамките на Международната лятна академия официално тръгна в Приморско. Основен организатор на престижната фолклорна проява е ”Еврогрейд” – София със съдействието на община Приморско. Фестивалът ще продължи до 31-ви август включително. Участие в него ще вземат фолклорни състави от общо 13 страни, сред които България, Русия, Турция, Полша, Чехия, Словакия,

Словения, Унгария, Албания, Сърбия, Израел.      
Специални гости от българска страна ще бъдат ансамбъл „Граово” от Перник с художествен ръководител Александър Нетов и Фолклорна група „Чучулига” със солист певицата Елена Божкова от „Мистерия на българските гласове”.       

Петият международен фолклорен фестивал стартира вчера с дефиле на участниците по централната улица на града.       

Вчера организаторите на фестивалната проява и ръководителите       на фолклорните състави-участници се срещнаха с кмета на община Приморско инж. Димитър Димитров в Конферентната зала на новопостроената Спортна зала в град Приморско. Още една фестивална традиция беше спазена в първия ден на фолклорната проява участниците във фестивала в присъствието на организаторите и кмета на община Приморско инж. Димитров засадиха дръвче.      

В програмата на фестивала е включено специално „Училище по танци”. То ще се проведе в хотел „Нептун” – ММЦ Приморско от 9,30 часа утре.       

Концертните прояви на участниците в четвъртото поредно издание на Международния фолклорен фестивал ще приключат вечерта в петък, когато от 19.15 по централната улица на Приморско ще се състои заключителното дефиле на участниците във фестивала. В галавечерта, която ще започне от 20 часа на Лятната естрада в Приморско, всеки един от съставите ще се представи с няколко изпълнения в рамките на 7 минути.      

Финалната точка на петото издание на международния фолклорен фест ще бъде дадено от 23,30 часа същата вечер с изпълнение на обредни нестинарски танци на открито в двора на хотел „Нептун” – ММЦ Приморско.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |