В новините
 
14.09.2007 08:24   Новината е видяна 3615 пъти
Стюърт Пиърс

Уважаеми читатели,
Под проливен дъжд във вторник вечерта, младежите на България и Англия играха футболна среща в трета квалификационна група за Европейското първенство през 2009 година завършила с победа на островитяните с 2-0. Втората поредна загуба в София почти слага край на българските надежди за участие на еврофиналите в Швеция. Англия пък потвърди статута си на фаворит и оглави класирането в групата с две победи и без допуснат гол.

Минути след края на двубоя, селекционерът на англичаните, легендата на Нотингам Форест,  Стюарт Пиърс бе словоохотлив да сподели впечатленията си пред бургазлии от завършилата среща. Психо, както е известен бившият треньор на Манчестър Сити бе видимо доволен от спечелените три точки на своите възпитаници.

- Мистър Пиърс, честита победа! Как видяхте мача от скамейката на стадион Българска армия?
- Благодаря! Смятам, че трябва да отдадем заслуженото и на двата отбора, защото мачът се игра при много тежки атмосферни условия. За нас най-важното е, че спечелихме втори мач и шансовете ни се увеличават. Все пак трябва да признаем, че българите също имаха своите положения. Няколко опасни топки минаха покрай гредите и ако резултатът бе станал 2:1 за нас, не се знаеше какво можем да очакваме до края на срещата.

- Именно поройният дъжд ли наклони везните във ваша полза? Знаем колко физически корави са английските футболисти?
- Не вярвам лошото време чак толкова да е повлияло за крайния изход на мача. Все пак на терена футболистите са 11 срещу 11. Да спечелиш точки в София е доста трудно и отсъствието на ключови играчи в българския младежки тим е дало положително отражение на резултата за Англия, както и няколкото пропуска пред нашата врата.

След двете загуби на България в групата, как виждате шансовете ни за класиране на Евро ’09?
- България разполага с добри играчи и ще стане още по силен отбор когато се завърнат и момчетата, пропуснали тази среща поради различни причини. Отборът ви е по-качествен от Черна гора и при отлична мотивация и естествено малко доза късмет надявам се ще се поздравите с добри резултати.

По какъв критерий избирате кои играчи да получат покана за отбора ви?
- В работата си като селекционер на младежкия национален отбор на Англия не се влияя нито от мениджърски интереси, нито от клубната принадлежност на играчите. При мен играят само най-подготвените и най-добре представящите се в клубовете си. Естествено аз си нося отговорността изцяло и затова не давам да има вмешателства и чужди намеси.

Стюарт, направили ти впечатления играта на българите Божинов(16) и Фиданин(13), които играят в тимове от град Бургас?
- Не искам да прозвуча незаинтересовано, но като цяло ми е трудно ми е да отлича някои от българските футболисти, тъй като по време на мача фокусирах вниманието си главно върху моя отбор. Едва след като изгледам записа от мача, мога да кажа кой от съперника е играл най-добре. Сега след като ми каза имената на футболистите от твоя град ще гледам още по внимателно как те са се представили.

Винаги съм искал да те питам: бях чел, че пропуска ти от дузпа на полуфинала срещу Германия на световното първенство 1990, ще те преследва до края на дните ти? Толкова ли ти тежи?
- Естествено, че още ме е яд, но все пак футбола предоставя и реванши, които аз взех с пълни шепи и в мача с Испания и пак с Германия на Евро ’96, независимо, че отново отпаднахме с дузпи. Все пак неприятно е да пропуснеш на такъв голям форум, но това е спорта. Сигурен съм обаче, че винаги съдбата ти предоставя реванш и най-важното е да се възползваш от него.

Психо, следващият мач, начело на младежите на Англия е след месец. Не ти ли се остава още малко в България, за да опознаеш страната ни?
- (Смее се) На драго сърце, но за съжаление жена ми ме прати в София без стотинка  и затова ще бързам до летището, за да не изпусна самолета към Лондон!





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |