В новините
 
16.09.2007 16:39   Новината е видяна 4625 пъти
Филмова музика записва маестро Кожухаров

Автор: Йорданка ИНГИЛИЗОВА
От днес Иван Кожухаров започва репетиции за концерта на 21 септември, с който ще бъдат открити Дните на руската класика в Бургас
Неочаквано и за себе си диригентът Иван Кожухаров е обсебен от филмовата магия. Това призна пред “Черноморски фар” самият той, повдигайки завесата на творческите си занимания напоследък. 
Близо 2 г. маестрото записва със сборен оркестър филмова музика, композирана от американци, италианци, руснаци, французи. Вече са изработили музикалната картина на 15-20 чуждестранни продукции. 
“Идват тук, защото е евтино и много качествено. Най-добрите музиканти от Пловдив и София, певци и детски хор участват в записите, които правим в първо студио на националното радио. За мен е изключително забавно и провокативно да правя това. Всеки звук си има точното място, следя на компютъра кадрите и ако се случи разминаване, веднага се обръщам към композитора. Изумен съм от светавичната реакция, от разбирането и желанието да се постигне цялостен качествен продукт. Има наистина много хубави парчета”, разясни диригентът. 
Наред с това той е записал с оркестъра на националното радио кларнетиста Боби Йоцов, който изсвирил произведение на англичанина Джерард Финци. 
Днес маестро Кожухаров започва репетиции на Прокофиев и Чайковски с оперно-филхармоничния оркестър. Подготовката е за концерта на 21 септември, когато за пети път в Бургас стартират Дните на руската класика. Солисти ще бъдат цигуларката от Германия Мари-Дениз Хайнен и пианистът Веско Стамболов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |