В новините
 
22.09.2007 15:22   Новината е видяна 5400 пъти
В селата край Несебър не са виждали жив политик от 2003-а
Ние сме местна партия от хора, доказваме се тук и нямаме централа в София, която да изхранваме, предупреди кандидатът за кмет от партия ДЕЛА Атанас Терзиев

- Г-н Терзиев, какви ангажименти сте готов да поемете пред избирателите?
- Аз вече съм заявявал, че няма да залагам на обещания, които са неизпълними и популистки, а ще предложа на жителите на Община Несебър проекти и идеи, по които сме работили с моя екип и за които има реални решения. Нашите разчети показват, че за тези проекти бюджетът на общината ще стигне. Няма да обещавам невъзможни неща. Други кандидати обещават да връщат земи, върху които са построени хотели, а това е в компетенциите на поземлената комисия и съда. Те не могат да си изпълнят обещанията и го знаят. Някои обещават да сменят дограмите на общежитията в Слънчев Бряг. Смешно! И обидно за хората.
- Възмущението ли е Вашият мотив да влезете в политиката?
- ДЕЛА е местна партия и всички ние живеем и работим в Община Несебър. През последните години стана очевидно, че в Общинския съвет корупцията е взела връх. Парите на данъкоплатците не се инвестират в инфраструктура, а потъват в нечий джоб. Въпреки огромните средства в общинския бюджет, има редица проекти, които или не са започнати, или са забавени с години. Това пречи на туризма и понижава приходите на всички жители на Общината.
Това е причината всички от ДЕЛА да обединим усилията си за промяна на управлението в Несебър. Преди да реша да вляза в тази битка обиколих всички съставни селища в общината, проведохме десетки срещи с наши съграждани и всички са на мнение, че хората от сегашния Общински съвет заедно с кмета трябва да си ходят. Промяна обаче няма да дойде сама. Трябват местни хора с нови идеи и нови сили. За това и реших да се кандидатирам.
- Кое ще бъде за Вас успех в предстоящата предизборна кампания?
- И моите шансове, и шансовете на ДЕЛА за успех са много добри. Ние правим редовни проучвания, които ни дават най-голям брой общински съветници. Последните данни ме изпращат на сигурен балотаж, но това не ме успокоява и призовавам всички, които ме подкрепят и искат промяна да гласуват още на първия тур. Видно е, че хората възприемат добре нашата позитивна кампания, в която няма арогантно отношение към опонентите ни, а има ползотворни идеи и проекти.
- Какви ангажименти ще поемете пред избирателите по време на кампанията?
- Ще предложа на жителите на Община Несебър проекти и идеи, по които сме работили с моя екип и за които има реални решения. Нашите разчети показват, че за тези проекти бюджетът на общината ще стигне. Няма да обещавам невъзможни неща. Други кандидати обещават да връщат земи, върху които са построени хотели, а това е в компетенциите на поземлената комисия и съда. Те не могат да си изпълнят обещанията и го знаят. Някои обещават да сменят дограмите на общежитията в Слънчев Бряг. Смешна работа! Това е обидно за хората.
- А Вие на какво залагате във вашата програма за управление?
- Не ми се искаше да съобщавам всичко преди самата кампания, за да няма копиране на идеи от останалите политически сили. Но ще ви кажа, че експертите на ДЕЛА работят върху привличането на голяма европейска компания, която да работи по доизграждането на канализацията в съставните селища на общината. Компанията има ресурс и опит да поеме такъв голям проект и да предложи конкурентна цена. Също добре вървят нашите планове за създаване на колеж по туризъм в Несебър, който ще гарантира така нужните кадри в туристическия бранш и ще осигури целогодишна заетост и съживяване на града през есенно-зимния период. Вече сме намерили университет, с който да си партнираме. Друга задача, по която вече се работи, е увеличаване числеността и ефективността на общинската полиция, която да компенсира ниското полицейско присъствие и да гарантира сигурността и спокойствието на гражданите и туристите. Имаме и програма за подобряване на здравното обслужване в Несебър и околните села, за които това е от огромно значение. Както виждате, ние вече работим по реализиране на тези задачи и ако гражданите искат изброените неща да станат по-бързо, ще ни подкрепят. Каквито и да са резултатите от изборите, ние пак ще работим за реализицията на тези проекти, защото те са в полза на обществото и е важно да се осъществят, а не кой ще обере лаврите.
- Кое гарантира, че ще си изпълните обещанията? Как хората да са сигурни, че няма да останат излъгани?
- Аз съм роден тук, живея с моето семейство и имам собстен бизнес в Община Несебър. Най-голямата гаранция, че ще изпълня всички тези проекти е, че моите интереси като човек, баща и предприемач съвпадат с интересите на останалите хора в общината. За да мога да развивам успешен бизнес, за мен е важно да има хубави шосета, улици, водоснабдяване, паркове и т.н., които да привличат, а не да отблъскват гостите на селищата в общината. Важно е да обърнем внимание и на селата, които дълги години бяха пренебрегвани от досегашните управници, там вече има желание, но няма условия за развитие на екотуризъм и културен туризъм Освен това, ние сме местна партия, създадена от хора с гражданска позиция, доказали сме се в своята професия именно тук. Нямаме централа в София, която да изхранваме. Мисля, че общата нужда от промяна е най-сигурната гаранция, че нещата ще бъдат свършени добре и докрай.
- Какви лостове ще използвате, за да реализирате поетите ангажименти?
- Ще се изненадате колко малки неща могат значително да променят живота на хората от общината. Преместването на една спирка или създаването на втора в едно село преобръща ежедневието им. Бюджетът на общината надхвърля значително нуждите за тези малки проекти, но общинарите до сега са ангажирани със собственото си благоденствие и не вършат елементарни неща за гражданите. В обиколките си във всички съставни селища жителите споделиха, че за последно са виждали жив политик на миналите избори. Саденето на дръвчета и ежедневното присъствие в медиите не е най-полезното. Кметът трябва да търси и намира инвестиции, да представлява града пред националните и европейски институции. Да е готов да работи до късно над инвестиционни планове и програми и най-важното да създаде добър екип от специалисти, които да му помагат. Аз като предприемач се справям ежедневно с тези задачи. Убеден съм, че ДЕЛА ще получи достатъчно представителство в общинския съвет. Това гарантира, че моите планове ще се осъществят.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |