В новините
 
23.09.2007 07:41   Новината е видяна 4678 пъти
Помощното училище приветства холандските си спомоществователи
С мило тържество учениците и учителите от бургаското помощно училище “Св. Паисий Хилендарски” посрещнаха вчера своите приятели от холандската благотворителна фондация “Труд”. Вече шеста година организацията подпомага финансово и материално не само това учебно заведение, но и сродните му в Бата, Кошарица, Искра, Средец.

      Благодарение на тази съпричастност с модерни спортни уреди бе оборудвана физкултурната зала на ПУ “Св. Паисий Хилендарски”, изцяло бе подменено осветлението, а училището стана първото школо у нас, отоплявано изцяло с климатици. Това лято фондация “Труд” вложи около 50 000 лева за цялостна подмяна на дограмата на всички класни стаи, кабинети и сервизни помещения.

      “Благодарение на тези хора, както и на много други холандци като тях, вие имате по-добри условия за учене и работа”, подчерта пред деца и педагози Атанас Тодоров, директор на ПУ. Той връчи специален поздравителен адрес на почетния председател на фондация “Труд” Мартин Дюйвен, в който се изказва искрената благодарност за вниманието и помощта.

      “Уверен съм, че нашето вече неколкогодишно сътрудничество ще продължи и благодаря за топлите думи. Познавам добре г-н Тодоров и знам, че той е чудесен човек с голямо сърце за децата”, заяви в отговор г-н Дюйвен.

      Като подарък за началото на учебната година холандските гости връчиха и 500 евро и увериха стоте възпитаници и педагогическия колектив, че ползотворните контакти ще продължават и в бъдеще.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |