В новините
 
28.09.2007 07:29   Новината е видяна 4846 пъти
Обръщение към гражданите на община Бургас

От Георги Манев - председател на ПП „Средна европейска класа“, общински съветник през мандата 2003-2007 г., строителен предприемач, член на УС на КСТ „ Бургас 75“.
      В последния ден преди началото на предизборната кампания смятам, че трябва да направя отчет за свършеното от мен в Общинския съвет през последния мандат.
      Бях избран преди 4 години от младите хора на Бургас. Искахме да имаме присъствие в Общинския съвет поради това, че никой не защитаваше интересите на предприемачите и хора, които искат да направят нещо различно. През 2003 г. вкарахме трима съветници, което е изключителен успех в личностен план, но реално за осъществяване на идеите и програмите на политическа партия „ Средна европейска класа“ е необходимо сериозно присъствие в общинските съвети в цялата страна, които да защитават интересите на средната класа в България.
       Многократно са ме обвинявали, че като общински съветник съм лобирал за определени хора, аз отговарям така - помагайки на бургазлии, защитавайки техните интереси им помагам да разберат, че наистина някой се грижи за тях и работи за разрешаването на техните проблеми. През последните няколко години жителите на града останаха твърде далеч от недостъпната за тях общинска администрация. Предишните общински съвети бяха изключително политизирани и не работеха реално за Бургас, а да защитават интересите на своите партии и политически централи. Ние бяхме първите в България преди четири години, които пречупихме така нареченото статукво на червени и сини и въпреки малкия си брой, наложихме свой стил на работа. Стил - да защитаваме своите избиратели, които са ни гласували доверието да ги представляваме в местния парламент.

       Далеч съм от мисълта да използвам популистки методи за т. нар. стратегии за социално подпомагане и да лъжа пенсионерите, че ще им вдигна пенсиите, ще им пусна безплатен ток. Да лъжа младите семейства, че ще им създам безплатни детски градини и развлечения по простата причина, че ние сме в условия на пазарна икономика и общината, като страна в нея, трябва да има адекватна позиция.

      Аз помагам на хора, имащи проблеми с общинската администрация, която дали поради некомпетентност, или да не се изразя крайно – лични икономически интереси на ръководството й, слага пръст в съдбите на много хора, които пряко зависят от нея.

      Макар да няма практика един общински съветник да прави анализ и отчет на свършеното по време на мандата си, аз искам да направя това, защото го дължа на хората, които ми повериха съдбите си и тези на своите семейства. Това е и цел на новосъздадената ни партия „Средна европейска класа“, която ще продължи да подпомага развитието на икономиката на града ни и в частност и на България. „Средна европейска класа“ издига кметове и листи за общински съветници в над 20 населени места, включително и в София. Така искаме да покажем, че това не е партия еднодневка за спечелване на местния вот. Напротив, целите и задачите на партията ни са свързани с конкретни предложения и действия, които ние ще извършим в защита на това, да бъде създадена една средна класа в България, която е гръбнакът на всяко едно европейско общество.

       Като председател на Агенцията по приватизация в Общинския съвет аз и екипът, с който работихме, успяхме само през третата година от мандата да вкараме в бюджета на община Бургас близо 9 млн. лева. Това е три пъти повече от сбора на сумите, влезли в бюджета през първите две години на работа на комисията.

      За мен 17-годишният преход е една агония на управлението в цялата държава и в частност община Бургас. Личното ми мнение е, че преходът в България трябваше да се извърши бързо, за няколко години, за да не може под формата на държавни или общински уродливи структури на преобразуване на икономиката / масова приватизация, общински предприятия, смесени дружества / да се ощетяват хората, както и общинската и държавна собственост. Знаем, че частникът е най-добрият стопанин, а контролните функции трябваше да бъдат само на общината и държавата. А сега какво наблюдаваме?! Например смесено дружество между частно юридическо лице и община Бургас, вдигайки апортната си вноска, ощетяват бургазлии с милиони левове, визирам сделката с Колодрума. Такива примери мога да дам безброй, но принципно не желая да коментирам кой не си е свършил работата, а искам да кажа аз какво съм свършил и за какво ще се боря. Помагайки на всеки един гражданин поотделно, малко по малко се създава едно общество, за което партия „Средна европейска класа“ се бори да утвърди. Една от целите ни е подпомагайки малкия и среден бизнес, който от години е оставен на произвола на съдбата. Големите бизнес-структури си имат свои лобита, както в дясно, така и вляво. Те са достатъчно политически обвързани и финансират именно своите политически партньори, а малките и средните фирми се развиват въпреки политическите и законови пречки. В България твърде големи средства влязоха в хора, които не знаят как да ги управляват, инвестират се в дейности, които са по-скоро парвенющина, отколкото стойностни и морални . Например Валя Балканска е прославила България в света и Космоса, а в момента е с 90 лв. пенсия. Нашата партия ще се бори за създаването на Закон за културата, който, да дава право на бизнесмени, които инвестират именно в културата да бъдат данъчно облекчени. Така реално средствата от бизнеса ще се влеят в ценностната система на българина, на българската култура, запазвайки истинските български традиции. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |