В новините
 
08.10.2007 05:21   Новината е видяна 4104 пъти
В-к Компас: „Новото време“ с проект за развитие на Меден Рудник

Кандидатите за местната власт да си кажат дали са били ченгета, призоваха „таралежите“
„Новото време“ в Бургас излиза с програма за развитие на кварталите и на малките населени места в общината. И ние сме градът – това е посланието на „таралежите“ от името на всички хора, които не живеят в центъра на Бургас и искат справедливо разпределение на инвестициите в общината.

Едно от предложенията им включва най-населения бургаски квартал – „Меден рудник“. За него те предлагат да се изгради пешеходна зона и велосипедна алея от “Меден рудник” до центъра и вътрешна автобусна линия. Дотук програмата за „Меден рудник“ е 10 страници и това са само две от предложенията за развитие на квартала. Инвестиции в прозрачна власт, улици, бъдеще, социални грижи и образование са основните цели в програмата на “таралежите” за развитие на района. “Новото време” подкани вчера всички кандидати за кметове и общински съветници да декларират, че не са принадлежали към бившата Държавна сигурност. Всеки трябва да покаже, че не е бил ченге и действията му не се определят от зависимостта към комунистическия репресивен апарат. Всеки да асфалтира по една улица, вместо да агитира, призоваха още “таралежите” останалите претенденти за местните избори. Да направят поне едно конкретно нещо за града, вместо да произвеждат само агитационни материали. Нововремци направиха шествие до улица “Янко Андонов”, която те асфалтираха със собствени средства преди парламентарните избори през 2005 година. Отсечката, която беше павирана преди много години и настилката й беше разкъртена и деформирана, възпрепятстваше движението към курортите в региона. Ремонтът включваше асфалтиране на 400 м от уличното платно, а общата сума за ремонта – 90 000 лева, “Новото време” в Бургас събра от дарения и лични средства. Другите кърпят дупки, ние асфалтираме пътища, казаха тогава “таралежите”. Вчера те подновиха призива си към кандидатите за кметове и общински съветници да последват примера им и да асфалтират поне по една улица в общината. Идеята ни е не да чакаме и да обещаваме, а да работим и да накараме всички да повярват колко е важно да гласуват и да избират в местния парламент мислещи и работещи хора, казаха нововремци. Политиката на “Новото време” е да подобри ежедневието на хората, но и да мисли за бъдещето. Това може да стане с работещ общински съвет. В програмата си заразвитие на Бургас „Новото време” предлага още: Общинският съвет да има приемни по квартали и райони – съветниците да ходят при хората, а не хората при съветниците. Да се отчитат какви предложения внасят и какви решения подкрепят. Местната власт да работи прозрачно – да публикува отчет за разходите и приходите на общинската хазна. Продажбата на общинска собственост да се извършва само чрез търгове. Да се изградят нови детски градини, без такси. Да се възстанови столовото хранене в училищата. Да ремонтира покривите и фасадите на училищата, да оборудва физкултурни салони и спортни площадки. Да подобри материалната база на общинските болници, чрез принципите на публично-частно партньорство. Да се приеме нов общ устройствен план на града, за да се спре партизанското застрояване без цел и посока. Да се забрани застрояването в морската градина, да се развива като парк. Да се завършат пътните възли, които да отведат транспортния трафик извън границите на населеното място.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |