В новините
 
08.10.2007 07:24   Новината е видяна 4106 пъти
Bourgasinfo: И утре няма училище – преговорите се провалиха

След днешните преговори между просветния министър Даниел Вълчев и представителите на трите учителски синдиката у нас, няма подписано решение. За пореден път обсъждането на заплатите в сферата на образованието беше провалено.

Утре наново ще бъде свикана среща, на която ще се изяснява проблема с нископлатения труд на учителите.

 


Вълчев е предложил в следващите дни да започнат преговори на експертно равнище, за да се конкретизират стъпките на увеличение. Янка Такева демонстративно напуснала преговорите. Няма какво да се заблуждаваме - макрорамката за Бюджет 2008 г. е готова, коментирала Такева и напуснала залата, защото отношението към нея било пример за дискриминация на жените в образованието, пише „Всеки Ден”.  Така присъстващите на дискусията се споразумяха утре в 10 часа да започне работната среща между експерти и синдикати, но без присъствието на медиите. По време на днешните дискусии финансовият министър Пламен Орешарски казал, че Националното сдружение на общините в Република България трябва да бъде включено в разговорите. От своя страна председателят на КНСБ Желязко Христов обясни, че диалогът не бива да бъде проточван до безкрай и предложи премиерът Сергей Станишев да се включи в разрешаването на проблема.
По този начин ефективния учителски протест ще продължи и утре в повечето бургаски училища. BurgasInfo.comприпомня, че преди два дни синдикатите внесоха декларация с имената на учители, готови да напуснат класните стаи, ако не се изпълнят изискванията им. 68% от педагозите в Бургаско са положили подписа си на въпросния документ, който беше адресиран до МОН. На 9 октомври пък ще бъде поредното шествие на недоволните учители, ако преговорите не приключат до тогава с консенсус.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |