В новините
 
16.10.2007 05:03   Новината е видяна 5556 пъти
ЙОАН КОСТАДИНОВ ПОДКРЕПЯ НА БУРГАСКИТЕ УЧИТЕЛИ

ТЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАТ СРЕДСТВА ЗА ВРЕМЕТО, В КОЕТО СТАЧКУВАТ

      Тежкото материално положение, в което изпаднаха бургаските учители по време на продължилата твърде дълго стачка, тревожи независимия кандидат за кмет на Бургас - Йоан Костадинов.

      „По време на стачката учителите не получават никакви средства - сподели той с вълнение - някои от тях в буквалния смисъл на думата мизерстват. Това е голяма трагедия за нашето общество, което увлечено в предизборни интриги, сякаш не забелязва тази хуманитарна драма...” След като се е запознал с „Писмото за помощ” на бургаски учители от двата големи синдиката в Бургас - Съюзът на българските учители и „Подкрепа”, Йоан Костадинов веднага е потърсил законови средства за решаване на проблема. Като начало помолил експредседателят на Комисията по образование в Общинския съвет - Уляна Желева, да инициира среща между синдикатите и временно изпълняващия длъжността кмет на Бургас - Васил Караманов.

      В присъствието на експредседателя на Общинския съвет Лена Бахчеванова на работната среща е обсъден конкретен план учителите от Бургас все пак да получат средства за времето, през което всеки от тях е стачкувал. Намерената законова възможност за това е парите да се разпределят под формата на „допълнително материално стимулиране”.

      „Аз не подкрепям учителите с вафли, лимонада и банички, не съм популист, а се опитвам да им помогна конкретно в този труден за тях момент. Продължавам да подкрепям учителската стачка, но не приемам политическата истерия, която се разгоря около нея” – заключи Йоан Костадинов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |