В новините
 
23.10.2007 14:18   Новината е видяна 7029 пъти
Красимир Стойчев пусна официално първата WiMAX мрежа в България

Операторът предлага безжичен достъп до интернет, IP-базирани гласови услуги, IPTV (мобилна телевизия) и SaS ( Software as Services)
Първата WiMAX мрежа в България на компанията "Макс Телеком" бе открита официално днес.

Собственикът и управител на "Макс Телеком" е Красимир Стойчев, който лично демонстрира покритието в София с видео връзка от автомобил в движение.

Компанията обявява мрежата от ново поколение като "първата национална мрежа в Европа". В момента операторът предлага безжичен достъп до интернет, IP-базирани гласови услуги, IPTV (мобилна телевизия) и SaS ( Software as Services) в София, Пловдив, Бургас, Сливен, Пазарджик, Перник, Дупница, Петрич, Сандански.

Планираното покритие до края на 2008 г. е над 90% от населението на България. Самата мрежата позволява скорост за трансфер на данни до 2 Mbps, но до края на 2007 г. максималната постижима скорост ще бъде до 5 Mbps.

Инвестициите, направени досега от Макс Телеком, възлизат на 15 млн. евро, през 2008 г. компанията планира да инвестира още 15 млн.

Висококачествените услуги са на конкурентни цени, твърдят от компанията.

Операторът предлага безжичен високоскоростен интернет през модем с услугата MaxDSL и чрез карта за преносим компютър.

Потребителите могат да говорят по телефон от мрежата на оператора с код 0999.

Гласовата услуга се предлага под името MaxVox и всичките й потребители говорят помежду си безплатно без ограничение на продължителността на разговорите, независимо от това дали са в България, или в чужбина.

Структурата на мрежата позволява свързване и с мобилни, и с фиксирани телефони, а също и с алтернативните телекоми.

Абонатите на услугите на "Макс Телеком" ще получават безплатно 40 телевизионни канала, които ще могат да гледат в реално време на компютъра си.

Всички, които ползват интернет от компанията, ще получават безплатно услугата MaxTelecom.info, разработена в сътруничество с Google. Тя включва пакета с офис програми MaxApps, безплатно дисково пространство за съхраняване на документи и електронна поща с домейн maxmail.bg с обем 2 GB.

"Услугите ни са от ново поколение. Те са лесни за ползване, достъпни и висококачествени и дават свобода на клиентите. Потребителите получават услугата там, където пожелаят", заяви Стойчев.

Красимир Стойчев e първият собственик на "Мобилтел", който през 1997 г. продаде фирмата на Майкъл Чорни. Той беше собственик на в. "Стандарт" и е един от основателите на първата организация на бизнесмени Г-13, в която влизаха застреляните по-късно Илия Павлов и Емил Кюлев.

Преди години медиите го описваха като приятел на бившия премиер Иван Костов. Стойчев дълго време живееше във Виена. Преди двве години Комисията за регулиране на съобщенията му връчи лиценз за безжичната технология "от точка до много точки" от клас А. Компанията му "Кабелнет". спечели търг като предложи 5.044 млн. лв.

След това Стойчев стана собственик на 100% от компанията и я преименува на "Макс Телеком". Пред медии е казвал, че WiМАХ технологията е страшно демократична - позволява евтин достъп на всички и това е особено важно за България, тъй като страната ни е изостанали в бързия интернет достъп.Твърди, че достъпната цена ще генерира огромно количество клиенти.

Според Стойчев има две концепции за развитието му, които се коренно противоположни. Едната е на основата на 3G технологията, която поетапно ще се въвежда от "Мобилтел" и "Глобул", а може би и от "Вивател", и усъвършенстването й чрез HSDPA, което ще позволи по-високи скорости при преноса на данни от съществуващите 3G системи.

Другата концепция е WiМАХ която той смятам за по-модерна и затова ще спечели.

Това, че си станал по-богат, не те прави по-умен, обича да казва Красимир Стойчев.

 

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |