В новините
 
16.09.2007 09:07   Новината е видяна 3665 пъти
Срещу човека на СДС и ГЕРБ има следствени дела, наказателни постановления и изпълнителни листове

Съден за контрабанда ще управлява Бургас
Димитър Николов ощетил държавата с над половин милион лева от внос на сухо мляко
Мощен бизнесмен с деликатна репутация се готви да управлява Бургас. Бившият отявлен седесар и сегашен лидер на ГЕРБ в града Димитър Николов е един от сериозните кандидати за кметския стол.
Преди десетина дни от щаба на Николов изпреварващо предупредиха, че срещу него се готви мощен компроматен удар. За печат са подготвени материали, които клеветят Димитър Николов, че е внесъл радиоактивно мляко от Чернобил, с което тровил бургаски деца, че бил гей и мошеник, заявиха хората на кандидат-кмета на извънреден брифинг. Те заплашиха, че ако черните PR материали бъдат публикувани, Бургас ще бъде залят с 300 000 плаката със снимката на поръчителя.
Самият Николов заяви, че бил заплашван по телефона и с sms-и, а гумите на колата му били спукани. Той обаче умишлено не сигнализирал полицията, за да не го обвинят, че прави предизборна кампания.
От какво се страхува човекът на ГЕРБ в Бургас?
Димитър Николов
не е гей, а хотелиер и ловец
Сухо мляко е внасял, но не от Чернобил в Украйна, а от Молдова. Няма никакви данни то да е било радиоактивно. Факт е обаче, че част от стоката е влязла у нас контрабандно чрез едноличната фирма на бизнесмена "Бове-1-Димитър Николов" ЕТ. Става въпрос за 22 тона сухо мляко, които не са били декларирани пред митницата и за тях не са платени съответните данъци и такси.
Вносът е реализиран с няколко партиди през 1995 ­ 1996 г. и според резултатите от проверките Николов е ощетил държавата с 687 123 в. По онова време това са много пари.
Разликата между действително внесените количества сухо мляко и декларираните е установена през 1998 г. при проверка на Главно управление, сега Агенция, "Митници". Още две години са необходими на районната митница в Бургас за
проверка на проверката
 крайна сметка на Димитър Николов са съставени две наказателни постановления. Любопитен е фактът, че те са с номера 3 и 4 от 1998 г., но са входирани чак през юни 2000 г. и тогава са връчени на Николов. Той обжалва пред Бургаския районен съд. Твърди, че митническите документи са попълвани не от него, а от пълномощника му Славей Николов. Пред съда Славей Николов отрича да е съставял, попълвал или подписвал книжата. Графологична експертиза не е правена.

Бизнесменът е прозрачен, но не съвсем
Колко е спечелил от далаверата със сухото мляко кандидатът за кмет на Бургас и какво е върнал на държавата, не е ясно. Според имотната декларация на 40-годишния Николов, която бе оповестена във вторник от предизборния му щаб, той не е голям богаташ. Има три коли ­ "Пежо 206", "Опел Кадет" и "Лада Самара". Притежава апартамент от 89,6 квадрата в Бургас, жилище в Созопол от 46,5 кв. метра, етаж от къща в с. Ветрен с двор, парцел от декар и нещо в с. Росеново и вилен имот от 890 кв. метра в с. Велика.
"Искам бургазлии да знаят какво притежавам преди да бъда избран за кмет на Бургас, като по този начин подчертая намеренията си за прозрачно управление", каза самият Николов.
Освен движимите и недвижими имоти в декларацията на бизнесмена е посочено, че той е управител на фирма "КБС" ООД с основен предмет на дейност туризъм хотели и има 50% дялово участие в "Европа 5" ООД, която се занимава с търговия и инвестиции. В стремежа си към прозрачност обаче Николов е допуснал някои неточности. "КБС" означава комунално-битово стопанство. То не е ООД, а ЕООД и негов едноличен собственик е второто дружество. Управител на "КБС" е Симеон Симеонов, който държи останалите 50% от акциите в "Европа 5".
Около тази фирма също има доста любопитни подробности, за които кандидат-кметът не споменава нищо. Като едноличен собственик на "КБС" въпросното дружество притежава един от най-големите и лъскави комплекси по южното Черноморие ­ хотел "Белица" в Приморско. Той е разположен върху 13 дка, разполага с 168 стаи и 6 луксозни апартамента, парк, басейни. По Татово време тук е била почивната станция на Строително-монтажния комбинат в Бургас. После апетитният обект е приватизиран. Как и за колко ­ не е ясно. Сега хотелът е обграден с висока бетонна ограда, зад която никой не може да надзърне

http://politika.bg/authority/article?&aid=6526&eid=104&cid=30





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |