В новините
 
09.11.2007 05:23   Новината е видяна 5639 пъти
Йоан сдаде властта, кмет е Николов

Досегашният кмет на община Бургас Йоан Костадинов сдаде поста на новоизбрания градоначалник Димитър Николов. Това стана в кметския кабинет минути след като председателят на Общинската избирателна комисия Лена Бахчеванова връчи удостоверението на Николов. Костадинов предаде на наследника си символичния ключ на града, огърлицата - символ на властта, както и ключовете от кабинета си.

“Горд съм, че 12 години бях кмет на един уникален град, на моя роден Бургас. Радвам се, че оставям общината в много добро финансово състояние”, каза Йоан Костадинов, а вълнението се четеше в очите му. Изкаралият три поредни мандата кмет увери приемника си, че му оставя една много добра база и изрази надеждата си, че след 4 години ще бъде с много по-голям ръст.

 

От своя страна новият кмет каза, че искрено се вълнува от заставането на този отговорен пост. Той обеща, че ще служи вярно, честно и безкористно в името на интересите на Бургас.

След церемонията по сдаването и приемането Димитър Николов сподели пред журналистите, че голямата отговорност го мобилизира и вече започва да мисли сериозно върху създаването на своя екип. Първото, което ще направи, е да се запознае със сегашната структура на общината. След това ще приложи своята визия за формата и начина на управление на администрацията.

“Мисля, че ще намерим баланса между успешния екип, мотивираните хора и качествените служители, които да служат в името на всички”, заяви Николов.

Новият кмет каза още, че очаква оставките на заместник-кметовете и началник-отделите – нещо, което го изисква лоялността. Според Димитър Николов един нов кмет трябва да има свободата и възможността сам на база постигнатото до момент и на база на очакванията на гражданите да определи бъдещия екип.

 

В същото време в заседателната зала на община Бургас новоизбраните 51 съветници и кметовете на кметства получиха удостоверенията си за избора им от Общинската избирателна комисия. Те ще положат клетва на официална церемония в понеделник сутринта в Областна управа.

Всички новоизбрани местни парламентаристи бяха в очевидно приповдигнато състояние на духа. Много от тези, които до неделя бяха в противникови лагери, се поздравяваха помежду си.

Общото настроение обобщи пред “Компас” избраният за първи мандат като общински съветник Евтим Цинцарски – председател на Съюза на ветераните нефтохимици: “Дойде му времето да покажем, че ние сме решени да реализираме онова, което обещахме на избирателите през цялата кампания. Мисля, че всеки един от нас, заставайки в тази зала и решавайки кое предложение да подкрепи, ще покаже равнището на своята мъдрост и дали е израснал до нивото, което е показал пред избирателите си. Ние не трябва да се делим, а да се обединяваме за доброто на Бургас. Ако това съумеем да направим, аз ще съм горд, че съм се докоснал до властта и след 4 години ще мога да погледна избирателите си право в очите”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |