В новините
 
09.11.2007 10:18   Новината е видяна 3980 пъти
Следродилно подобрява условията при раждане

Родилки продължават да се оплакват от лошите условия в Следродилно отделение на бургаската многопрофилна болница за активно лечение. Проверка на вестник „Компас“ показа, че условията там са значително подобрени спрямо миналата година, когато майки алармираха за разхождащи се из стаите хлебарки.

В отделението е сменена изцяло старата дограма с пластмасова, предстоят още ремонтни дейности. Подобряването на условията създава благоприятен престой както на новородените, така и на младите майки, каза д-р Цветана Лазарова – завеждащ следродилно отделение. Подобрените условия се дължат на направения неотдавна ремонт. Предстои още работа за освежаване на болничната база. „Има още какво да се направи в отделението. Предстои ремонт на стаите и на санитарните възли, тяхното боядисване. Това значително ще подобри качеството на обслужване“ - допълни д-р Лазарова. Доволни от условията в Следродилно отделение са и повечето родилки, които само преди броени дни са дали живот на своите деца. Майките споделят, че лекарите са много грижовни към тях и рожбите им, отделят им голямо внимание и са съпричастни към тях. Те допълниха, че условията в болницата са добри, но има какво още да се желае. Д-р Лазарова също предполага, че пациентите са доволни от обслужването и от подобрената база. Според нея този въпрос обаче може да се зададе към самите пациенти, тъй като техният отговор ще бъде много по-истински и много по-натурален. Естествено освен доволните от условията пациенти, имаше и родилки на противоположно мнение, които не са очаровани от хигиенните условия в Следродилно отделение. Те все пак не отрекоха за полаганите всеотдайни грижи и професионализъм на лекарите в бургаската болница. Д-р Лазарова каза, че са далече от условията, които предоставя западноевропейското здравеопазване, но нейните колеги полагат всички усилия до се доближат до техните стандарти в обслужването на пациентите. Тя добави, че подобряването на условията в отделението ще продължи и занапред. В момента следродилен сектор разполага с леглова база за 32 родилки, като всяка стая разполага със самостоятелен санитарен възел. Според статистиката в Бургас се раждат все повече новородени, в сравнение с изминали периоди.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |