В новините
 
14.11.2007 06:06   Новината е видяна 6963 пъти
Варненската рекламна агенция “С ПРЕС” със собственик Стоян Иванов взела парите от бургаския възложител

Комисар Димитров, ние стигнахме до края в собственото си разследване, очакваме да кажете истината на пресконференция, както вече обещахте на нашите читатели

      

      Варненската печатница, собственост на местния вестник ”Позвънете”, е отпечатала огромния трийсетхиляден тираж на криминалното издание “Експресен Черноморски фар”, което беше разпространено в нощта срещу деня на размисъл преди изборите и злепостави пред обществеността журналистическия и изпълнителски екип на истинския вестник “Черноморски фар”.

      Както вече е известно, още в събота, в 11,30 часа, Съветът на управителите на ИК ”Черноморски фар” внесе жалба в Първо РПУ и настоя за незабавна прокурорска проверка. По същото време ментето продължаваше да се разпространява из кафенетата в целия град.

      Ние предприехме собствено паралелно разследване и за по-малко от 24 часа стигнахме до дъното на цялата история, независимо че поръчителят се е постарал добре да заличи следите си, така че да не може лесно да се стигне до него.

      Техническият анализ на нелегалния вестник ни подсказа, че едно от възможните места на неговото отпечатване е печатницата на варненския вестник „Позвънете”. Тя разполага с немска ротомашина със специфичен формат, която оставя по-широко непечатаемо поле от външната страна на вестника, както и характерни следи от грайфери, игли и ножове. Във вторник следобед главният редактор Георги Ингилизов и първият зам.-главен редактор Веселин Василев посетиха печатницата на в.”Позвънете” във Варна. Нейният управител Алексей Проданов, с когото се познаваме като колеги, не скри, че той е приел поръчката на една от дневните смени и че изделието е произведено именно при него. Каза, че поръчката е пристигнала от рекламната агенция на „Позвънете” - “Инекс”, която се намира на ул. „Шкорпил” 31 и допълни, че повече информация можем да получим от служителката Даниела Петкова. „Не ме питайте за тиража, огромен е”, допълни той.

      Открихме офиса на “Инекс” и действително заварихме там г-жа Даниела Петкова. Тя обаче отказа да ни съдейства, тъй като била обикновен изпълнител и нямала право да коментира търговските взаимоотношения на фирмата с трети лица, нито да показва документи. Димитрова все пак призна, че имало банков превод от страна на възложителя, името на който можело да се види във фактурата. Препрати ни към шефката си Янка Димитрова. Междувременно обаче Димитрова беше предупредена, че я издирваме и се оказа подготвена за разговора ни. Цитираме я: “Аз съм национален мениджър и не мога да знам във всеки момент какво се случва с нашите поръчки, но ще ви дам информацията, която ви интересува, тъй като, от една страна, сте ни колеги и от друга страна - като фирма-изпълнител нямаме никаква вина. Да, има банков превод за отпечатването на в.”Експресен Черноморски фар”, парите дойдоха от друга варненска рекламна агенция – ЕТ “С ПРЕС” - Стоян Иванов, самият той е и материалноотговорно лице на тази фирма. Адресът й е на бул.”Цар Освободител”39Б. Парите са преведени от Стоян Иванов – той ни възложи поръчката. Бих дала повече подробности за сумата, тиража и обстоятелствата около производството на този вестник само ако има налице прокурорско разпореждане или заведено съдебно дело”, заключи г-жа Димитрова.

      Продължихме по-нататък – чрез разговор със служителка на въпросния Стоян Иванов, намираща се в офис на посочения от Димитрова адрес. Дамата се представи като Рангелова, разговорът ни с нея се състоя по телефона, който взехме чрез официална справка вчера преди обед.

      ”Зная от какво се интересувате, но точно тогава бях в болнични и не съм запозната, най-добре е да говорите със самия собственик, само че това няма как да стане, защото е в командировка далеч от Варна”, заключи Рангелова.

      Нашето журналистическо разследване продължи с откриването на мобилния му телефон, който обаче дълго време даваше свободно и от него се носеха звуците на „Шампанско и сълзи е живота ни” на Ивана. По-късно Иванов сам се обади в редакцията. Оказа се, че /по неговите думи/ се намира в столицата и че е много зает бизнесмен, който не може да си спомни какви договори и банкови документи е разписвал в сряда и четвъртък миналата седмица. След като обаче разбра, че е участник в престъпление, тъй като има редица засегнати от публикациите във вестника-менте лица – кандидати за кметове и общински съветници, че криминалното издание е разпространено в строго забранен за агитация ден и че има образувана полицейска преписка, г-н Иванов реши да ни съдейства. “Ще ви изпратя по факса всичко, което имам като документи, ще се уверите, че не аз съм поръчителят - работих за клиент, който се намира в Бургас. Първоначално получих пари за производството на 15 хиляди броя, това стана в сряда. В четвъртък преди обед дневната смяна на печатницата започна работа и до края на деня трябваше да приключи. Късно вечерта обаче клиентът се обади по телефона и поиска тиражът да се удвои. Казах му, че първо трябва да подпише договор-поръчка и да даде парите за още 15 хиляди броя, но по същото време бях в столицата. Затова разпоредих в петък сутринта моя служителка от Варна да иде в Бургас на място, за да се срещне с представител на клиента и да разпишат книжата. Обещавам ви, че след като изпратя на вашия факс документите, ще видите кой е истинският възложител. Не мога да си спомня сега името – имам много и все сериозни партньори, печатам много плакати, един от бургаските ми клиенти е “Куул плейс”. Този разговор беше проведен в 14,30 часа вчера. Редакцията разполага с магнетофонни записи. Все още очаквахме по факса да видим кой е бургаският възложител.

      Ние няма да спрем дотук! Ще стигнем до края и ще настояваме всички виновни за кражбата на интелектуалната ни собственост – в.”Черноморски фар”, да бъдат разобличени и наказани.

      Още веднъж призоваваме тези, които разпространяваха вестника-менте в нощта на 26.10.2007 г., доброволно да се явят в редакцията ни на ул.”Милин камък” №7 и да разкажат кой е поръчителят на това разпространение.

      Обръщаме се и към директора на Областна дирекция “Полиция” комисар Павлин Димитров:

      Уважаеми комисар Димитров, надяваме се, че след като прочетете написаното, ще изведете разследването на вашите служители докрая и както обещахте на нашите читатели във вторник – ще свикате пресконференция и ще назовете името на този, който открадна вестника ни. Казахте, че имате смелостта да го направите. far.bourgas.org
Източник: far.bourgas.org





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |