В новините
 
14.11.2007 15:21   Новината е видяна 6132 пъти
Атанас Вълков: Съдът не може да се превърне в трети тур на изборите

Съдът не може да се превърне в трети тур на изборите, обяви на пресконференция председателят на Бургаския административен съд по повод обжалването на резултатите от местните избори. Според него съдът е натоварен с очаквания, които не са адекватни на закона. “Ние можем да отхвърлим жалбата или да обявим избора за недествителен, но нямаме право да се произнасяме кой да бъде кмет или от коя политическа сила съветниците да бъдат 5, а не четири”, коментира Вълков.
Общо 37 са жалбите за касиране на резултатите от местните избори, а по тях са образувани 28 дела.
Атанас Вълков обяви, че в Бургас трябва да бъдат преброени ръчно бюлетините от 100 секции, което допълнително усложнява и забавя работата на съда.
В Бургаска област са обжалвани решенията за избор на кмет в общините :Бургас ,Малко Търново ,Айтос ,Приморско и Созопол. Изборът на общински съветници се оспорва в Бургас ,Айтос ,Несебър и Созопол . Заведени са и 18 дела за оспорване избора на кметове на кметства . Най много жалби и от всички видове за кмет на община ,за общински съветници и за кметове на кметства е подал лидерът на ПП”Роден край” Ивайло Дражев, сочи справката на административния съд.
Атанас Вълков бе категоричен, че се работи експедитивно за приключването на делата.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |