В новините
 
18.11.2007 16:00   Новината е видяна 6091 пъти
Кметът на община Бургас Димитър Николов отмени Никулденския концерт, който всяка година се правеше на 5 декември
Кметът отмени традиционния концерт за Никулден
Общината ще вложи спестените пари за украса и сцени на открито в кварталите
Кметът на община Бургас Димитър Николов отмени Никулденския концерт, който всяка година се правеше на 5 декември.
Решението е взето заради липсата на средства както за коледна украса, така и за празнични събития, които да зарадват повече бургазлии.
За никулденския концерт ежегодно са се харчили между 28 и 34 000 лв. Според Николов е нередно да се дават толкова много пари за публика от 600- 700 човека, като половината от нея досега обикновено са били общински служители и техните близки. На досегашните концерти реалните места за бургазлии бяха малко, като се има предвид, че голяма част от местата бяха за хора със специални покани. 
“Спестените от концерта средства ще се използват за украса не само в центъра, но и по кварталите, както и за сцени на открито, така че повече бургазлии да почувстват празника”, заяви Николов.
Идеята на градоначалника е за първа година освен в центъра на града, едновременно да бъдат запалени елхите и в комплексите. Това ще стане на Никулден. Ако времето и средствата позволяват, ще бъдат поставени на открито няколко мини-сцени, на които ще се изявяват бургаски таланти.
Кметът даде старт и на инициативата “Да украсим Бургас”, в която призова представители на бизнеса да се включат в празничната украса на общината. Срещу това те ще могат да поставят свои рекламни табели през месец декември. Фирмите могат да не привеждат средства в общината, а да посочват кои участъци искат да украсят или пък да закупят коледни елхи за комплексите. По този начин ще бъде обновена досега съществуващата наличност от коледна украса.
Община Бургас ще заложи и на изкуствени елхи, за да не се секат дървета, които трудно могат да бъдат възстановени.
Николов обяви и конкурс за най- добре украсен магазин, офис, панелен блок, къща или дом, като украсата им ще бъде запалена също на 6 декември.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |