В новините
 
22.11.2007 06:08   Новината е видяна 3218 пъти
Първанов: Бойко Борисов да спре с пиар акциите

Държавният глава обяви, че няма да подкрепи законови промени, с които се намалява данъкът върху хазарта
21.11.2007
Със специално изявление президентът Георги Първанов директно обвини столичния кмет Бойко Борисов в "пиар акции" и го призова да търси "разумни решения".

По повод отразено в медиите мнение на кмета на София Бойко Борисов, който се обяви против движението на коли със специален режим в пиковите часове, прессекретариатът на държавния глава заяви, че от 2001 г., заедно с президента, премиера, председателя на Народното събрание, министъра на вътрешните работи и официални делегации, правото на осигуряване при движение в централната градска част на столицата е ползвал и г-н Бойко Борисов като главният секретар на МВР, а след това и като кмет на столицата.

Според справка, предоставена от компетентните служби, за периода от 1 октомври до 20 ноември т.г. държавният глава се е възползвал от това право 78 пъти, от които само 12 в пиковите часове сутрин.

За сравнение кметът на София е ползвал специален режим на движение 84 пъти, посочват от прессекретариата.

През цитирания период единственото посещение на чужд държавен глава бе това на президента на Франция Никола Саркози, което продължи по-малко от 6 часа и едва ли е повлияло драстично върху постоянния проблем с движението в централната част на столицата, се отбелязва в изявлението.

"Президентската институция е готова да подкрепи новото ръководство на Столичната община, когато става дума за защита на интересите на София и нейните граждани. Време е проблемите на столицата да бъдат поставяни честно и отговорно, за тях да се търсят работещи и разумни решения, а не пиар акции.

Президентската институция смята за необходимо да напомни, че съвременната политическа култура изисква диалогът между институциите да се води пряко, а не чрез медиите", се посочва още в изявлението.

"Тази реакция на президента Първанов е насочена не толкова към моето писмо и изложената в него молба - тя е заради становището ми Държавната агенция "Национална сигурност" да се контролира от парламента, а не от президента", коментира столичният кмет по-късно.

Реакцията на президента е отговор и на моето изказване, че ключови фигури от неговия екип се намират на възлови места в съдебната власт, допълни Бойко Борисов.

"Продължавам да твърдя, че използването на "Мизия" в пиковите часове допринася за утежняване на трафика, защото в малък интервал от време трасето се използва от няколко правоимащи да се движат по него. А и знам, че заради кортежа на президента се ограничава движението на автомобили по съседни, намиращи се извън трасето "Мизия", кръстовища", каза кметът.

Ще се разпоредя пресцентърът на Столична община ежедневно да информира софиянци за името на институцията, заради чието мероприятие се налага ние да затворим дадена улица или район, добави Борисов и отбеляза, че лично ще помоли екипа на НСО, на който е поверена охраната му, да избягва използването на "Мизия".

По повод дискусията и приетите на първо четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, свързани с данъците върху хазарта, от прессекретариата на държавния глава заявиха, че президентът Георги Първанов няма да подкрепи необосновани и ненужно бързи промени.

Държавният глава не би издал указ за обнародване на закон, който съдържа заложените промени в предлагания вид, посочват от прессекретариата.

Преди седмица посланикът на САЩ у нас Джон Байърли в телевизионно интервю каза, че е учудващ за него опитът за данъчни облекчения на хазарта. Кой печели от това, попита американският посланик.

Пълният текст
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1127535





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |