В новините
 
25.11.2007 15:50   Новината е видяна 10346 пъти
Формулата “Хеликон” или как се печели от книги

Преди 15 години семейство Панайотови направиха в Бургас най-голямата книжарница в България

Четиримата са съакционери с по 25 % собственост в едно акционерно дружество с името "Хеликон". Гинка е председател на Борда на директорите, Данчо е изпълнителен директор, синовете Добромир и Стоил също са директори - Добромир е мениджър реклама, а Стоил - търговски мениджър. Семейство от началници. Според тях това е най-висшата форма на собственост и демокрация.

Дует
Данчо и Гинка били студенти във Великотърновския университет, когато се запознали. Открили се на рожден ден преди 35 години. Той носел очила, бакембарди и студентките въздишали по него.
Университетът бил общо взето женски и мъжете били на особена почит, макар и в конкуренция с курсантите от военното училище.
Оттогава двамата са заедно. През последните 15 години - по 24 часа в денонощието, всеки ден от месеца. В офиса седят един срещу друг, после пренасят работата у дома или на път. И двамата обичат да ядат патладжан. Пият вино. Харесват тъмносиния или по-точно морския цвят. /Интересно, че същите неща обичат и синовете им/. Спорят само за работа, но градивно. Не могат без морето.

Квартет

Дуетът отдавна е прераснал в квартет. От 15 години Добромир и Стоил присъстват неизменно в историята на книжарска верига "Хеликон".
Добрин бил на 21, Стоил - на 16 години, когато започнали. Оттогава няма организационно звено, през което двамата да не са минали. Това кара Добрин, който винаги е смятал, че ще се посвети на фотографията и е кандидатствал в НАТФИЗ, да се шегува, че в "Хеликон" е станал най-летящият човек. Ако не е по работа с колата, е на мотора в свободното си време.

Пълният текст
http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1767





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |