В новините
 
30.11.2007 05:25   Новината е видяна 7228 пъти
18 000 лева събра “Зонта” на благотворителен бал

Парите ще бъдат усвоени за стипендии на талантливи деца и медицинска апаратура


Четвъртият благотворителен бал на бургаския клуб “Зонта Интернешънъл”, Ариа 05, Дистрикт 30, обединил миналата вечер хайлайфа на града в основния ресторант на “България” и преминал с много блясък и усмивки, финализира успешно и в парично отношение. 18 000 лева влязоха в касата на “Зонта”, насъбрани от продажбата на покани, от томболата, базара и търга, в който бяха разиграни произведения на изкуството, маркови вина, картини, бутикови облекла. 
С част от сумата ще бъдат подновени стипендиите на трима бургаски ученици, останалите пари ще се усвоят за закупуване на необходима медицинска апаратура за многопрофилната болница, съобщи президентът на клуба Румяна Събкова. Дали това ще бъде за педиатрично или родилно отделение, предстои да се уточнява.
“Да намериш тези, които искат да помогнат и да ги отведеш там, където има нужда от помощ” - под този девиз продължава работата на дамската организация, която подкрепя талантливите, подпомага слабите, дава вяра и сили за живот. Думите бяха илюстрирани с дела – бе прочетено благодарствено писмо от д-р Боян Будаков, който изразява най-топли чувства за дарения от “Зонта” ехограф за ултразвукова диагностика. Силен емоционален ефект върху присъстващите оказа появата на 2-годишния Петко, роден без дишане и спасен в кувьоза, също дарение от клуба.
Стипендиантът на “Зонта” Георги Банчев от балетната паралелка на НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров” заедно с Диляна Янева демонстрираха пред гостите пластичност и финес. Своето майсторство показаха и четирима акробати от спортен клуб “Орел” в Айтос, също подпомогнати финансово миналата година от дамската организация. Истински взрив от аплодисменти заслужи малкият Ивайло Филипов, който пя неустоимо на български, английски, немски и руски език. Второкласникът от базовото училище “Михаил Лъкатник”, който е призьор на “Сладкопойна чучулига” от миналогодишния конкурс, пее в “Морски песъчинки” с ръководител Милена Добрева.
В изискана обстановка, с много кулинарни изкушения и маркови питиета премина вечерта, взела връх в напрежението с традиционния търг. Картина на Светозар Бенчев, дамска рокля, изплетена от зонтианката Петя Павлова специално за търга, картина, рисувана от дете, бяха сред акцентите. За изящна пластика на Румяна Русинова наддаванията стигнаха сумата от 3300 лева, плати я строителният предприемач Николай Николов, а за бутилка молдовско вино 1100 лева извади бизнесменът Иван Киманов.

http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=1827





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |