В новините
 
05.12.2007 10:00   Новината е видяна 4392 пъти
Преглед на основните теми в бургаския печат

„Катастрофа блокира движението за 2 часа” е чело на днешния „Морски труд”. Това е станало вчера след надлеза на „Лукойл”. Около 11 на обед челно са се сблъскали „ВАЗ 21061” и „Пежо 206”. Причината за катастрофата е неспазване на знак указващ посоката на движение, при което водача на лекия автомобил навлиза в насрещното.
„Съдът касира изборите в село Винарско, в Бургас отказа” е друг материал от днешния брой. Административния съд обяви за недействителен избора във Винарско, където с един глас е спечелил кандидатът на дясната коалиция Желка Желева. Делото за общинските съветници в Бургас също приключи, но там решението на съда е, че съществени нарушения няма, вотът не е опорочен и е законен. 24 дела бяха заведени срещу изборите в Бургас. За сега касирани са изборите в село Винарско, община Карнобат и в село Габър, община Созопол. Чакат се решенията по още 20 дела.
„Бургас с нов център” е водещото заглавие на „24 часа местен”. Според бъдещия устройствен план градът ще е проектиран за 400 хиляди жители. В разработването на плана ще участват специалисти от различни сфери, включително и археолози. Досегашният план на града е правен през 1984 година и е тотално остарял. Според новите виждания градът ще се отвори към морето, ще се разработят кварталите. Ще има зони за високо и ниско строителство. Налагало се и структурираното на нов център, защото този вече е изчерпал възможностите си.
„Забиха 5 кирки в камион на превозвач” е друг акцент от страниците на вестника. Този път обект на бургаското отмъщение е станал камион –влекач „Ивеко 440”, паркиран пред къща в село Миролюбово. Семейството се занимавало с транспорт и имало фирма за селскостопанска и фермерска дейност. Това е първият случай ,когато земеделските сечива се забиват в тежкотоварен камион.
Водещата статия на вестник „Черноморски фар” е посветена на новия общ устройствен план на Бургас.
Бургаските учители прецакани с 1200 000 лева” е статията от четвърта страница на вестника. Това е сумата, която е икономисана от заплати по време на стачката. Сега тези пари ще бъдат разпределени като допълнително материално стимулиране в края на годината, посочват синдикалистите. Според лидера на СБУ Костадин Янков това е наказателна акция срещу учителите. Постановление №279 на МС, публикувано миналия месец е цинично и според него парите за увеличение с 18% на заплатите в образованието ще се вземат от икономиите направени по време на стачката, като от графа централен бюджет е написана цифрата нула, възмущават се учителите.
„Таксидижите отново на два лагера”. Една част от компаниите в града са вдигнали цените, но някои фирмите остават на старите тарифи. От компаниите които не са увеличили цените - „Стил такси” ,”Еко” и „Индикар” смятат, че не е етично в месеца на най-големите харчове преди празниците и те да вдигат цените, но такова увеличаване на тарифите в близките месеци неминуемо предстояло. Според управителя на една от фирмите всеки има право да вози на каквито иска цени, друг е въпроса дали пазара ще я приеме.
„Обсъждат бъдещето на Черноморието ни” е заглавие от страниците на „Бургас днес и утре„. По покана на кмета Димитър Николов в общината се състоя кръгла маса под мотото “Силен бизнес – красив град”, посветена на проекта "Моят бряг”. Проектът е дългосрочна инициатива, имаща за цел изработването на визия и план за цялостно управление на българското Черноморие. Участие в срещата взеха представители на общинска и областна администрация, Пристанище Бургас, летище Бургас, архитекти, природозащитници, представители на бизнеса и туристическата индустрия. По проекта си сътрудничат експерти от Холандия и България, министерствата на регионалното развитие на транспорта и на околната среда , както и Държавната агенция по туризъм. На гости в Бургас беше ръководителят на “Моят бряг” Рене Бустен.
„Бургас избира благодетел на годината” е друго заглавие от вестника. За първи път ще избираме благодетел на годината. Първият ще бъде обявен тази вечер на официална церемония. Номинирани са 11 кандидати. Сред тях са новия кмет Димитър Николов, общинските съветници Георги Манев, Ваклин Стойновски, бизнесменът Ивайло Зартов и други.
„Деца в риск празнуваха Никулден”, информира вестник „Компас”. В иницативата за това си партнираха общината и полицията. Празничното тържество бе по повод 6- декември Никулден. На децата в неравностойно положение гостуваха ученици от професионалната гимназия по туризъм. Те представиха традиционни рибни ястия и обичаи в духа на празника. Децата пък от своя стрна са изпълни програма с много песни и танци.
„Вотът в Приморско е законен”. Това е постановил Бургаския административен съд в своето решение от вчера. В Приморско за кмет бе избрана Лиляна Димитрова от БСП. Изборите в общината се обжалваха от бившиякмет Димитър Димитров. Повтороното преброяване набюлетините от 3 секции е показало, че данните отразени в протоколите на СиК са напълно коректни.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |