В новините
 
08.12.2007 07:54   Новината е видяна 4289 пъти
Сграда на годината

В България се създадоха много красиви сгради, но като че ли у нас нямаше традицията да се почитат и признават най-забележителните постижения на архитектурата, най-оригиналните идеи и новаторски решения. Така беше допреди пет години, когато беше създаден Национален конкурс „Сграда на годината”.

Инициативата принадлежи на в-к „Строителство Градът” и се провежда под патронажа на Министерство на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на браншовите организации. Още с първата официална церемония, която се състоя на 17 декември 2002 г., „Сграда на годината” се утвърди като най-престижното събитие за награди в областта на архитектурата и строителството. В символ на конкурса се превръща месинговата статуетка изработена от известния скулптор Петко Москов, която в продължение на пет години беше връчена на 64 от най-хубавите сгради на България.

За първи път, през 2005 г., церемонията по награждаването беше излъчена по Канал 1 на БНТ. Седмица преди събитието всички участници в конкурса имаха възможност да представят своята сграда пред много по-голямата зрителска аудитория. Две бяха новите инициативи през тази година: „Вечните сгради на България” и „Награда на публиката”.
През 2007 г. всеки може да даде гласа си за сградата, която харесва на страниците на сайта.

Гласуване за Сграда на годината в Интернет

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |