В новините
 
08.12.2007 08:01   Новината е видяна 4556 пъти
Неизпълнение на предписания установи проверка на РИОСВ в "Кроношпан България "АД

Неизпълнение на дадени предписания установиха при проверка експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас в "Кроношпан България" АД. Проверката беше извършена съвместно със служители на община Бургас.
       Неизпълнените от дружеството предписания от юли тази година са за прилагане на конкретни мерки за редуциране на запрашаването чрез поставяне на ветрозащитни съоръжения,  недопускане изгаряне на дървесни отпадъци, съдържащи лепила и изграждане на пробоотборнa точкa на преса "OSB". За това неизпълнение от ръководството на предприятието ще бъде потърсена съответната административно - наказателна отговорност.
       При проверката експертите са установили изтичане на отпадъчни води в югоизточната част на работната площадка, което създава предпоставки за наводняване на площи и извън предприятието. Експертите са констатирали и складиране на голямо количество стърготини на площадката, което води до значително замърсяване на атмосферния въздух при силен вятър. По-голямата част от площадката и покривът на работното помещение за пресите също са били замърсени със стърготини и фини дървесни частици. Замърсените участъци не са почистени своевременно и това създава предпоставки за вторично замърсяване при по-силен вятър. Липсват и необходимите обваловки на резервоарите на ведомствената бензиностанция, което може да причини замърсяване на подпочвените води и прилежащите терени при аварийно изтичане на гориво.
       Дадени са нови предписания до края на тази година от предприятието да представят в РИОСВ актуализация на програмата си привеждане на производството в съответствие с изискванията.
       Отново са потвърдени и дадените през април и юли 2007 г. предписания, в срок до 30 март 2008 г., от "Кроношпан" да преустановят разпространението на интензивно миришещи вещества извън територията на предприятието, да изградят пробоотборни точки към аспириращите устройства и площадки за достъп до тях, да монтират съоръжение за механично пречистване на отпадъчните води от измиване на дървесината.
       От юни 2004 г. до момента е в сила наложената на предприятието санкция за миризми в размер на 2 000 лева. Освен нея, към момента има наложени и действащи още шест текущи месечни санкции на предприятието за замърсяване на атмосферния въздух. Общият им размер надхвърля 5 000 лева.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |