В новините
 
05.12.2007 08:03   Новината е видяна 4153 пъти
Над 197 хиляди лева от такси за опаковки са постъпили в ПУДООС от фирми на територията на РИОСВ - Бургас
  197 444  лева от такси за опаковки са постъпили в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ от фирми и предприятия на територията на РИОСВ - Бургас от началото на годината.
       Извършени са проверки в 128 фирми в региона, които пускат на пазара продукти, след чиято употреба се образуват масово разпространени отпадъци. Повечето от тях изпълняват  задълженията си относно оползотворяване на отпадъците от опаковки чрез колективни системи, представлявани от организации по оползотворяване. Всички производители или вносители на опаковани стоки са длъжни да заплащат продуктова такса за пуснатото количество опаковки на пазара. Продуктови такси се заплащат и за отпадъци като, гуми, батерии, акумулатори, масла, електрическо и електроннно оборудване.
       Съставени са девет актове за установяване на административно нарушение: осем от тях са заради липса на отчетност и ненавременно представяне на документите, удостоверяващи размера на продуктовата такса и един за незаплатена продуктова такса. Съгласно Закона за управление на отпадъците /ЗУО/ при незаплащане на продуктова такса за оползотворяване на отпадъците от опаковки се налага санкция в двоен размер на дължимата такса.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |