В новините
 
09.12.2007 11:57   Новината е видяна 5911 пъти
Краеведите с нови изследвания

На традиционните четения на тема “Нови проучвания в областта на материалната и духовната култура на Бургас” 11 автори четоха преди дни свои доклади. В залата на общината представители на Регионалния музей, библиотеката, Държавния архив, бургазлии с историческо мислене огласиха свои разработки, направени през последната година. С интерес бяха изслушани разработките на музикалния историк Бисерка Граматикова, която прочете “Из документалното наследство на Алоис Мацек и маестро Георги Атанасов” и главния уредник на историческата експозиция Радка Ханджиева за архитектурното изграждане на Бургас от 1900 до 1930 г. Любопитно прозвуча изказването на Геновева Чонкова за съхраняваните в Държавния архив лични ръкописи на д-р на ист. н. Георги Луков, чиито изследвания за историческата памет на Бургас можели да се поберат на двуметрова лавица.

      След дискусията по повдигнатите теми председателят на Дружеството на краеведите “Георги Попаянов” Кирил Бъчваров постави за пореден път въпроса за историята на Бургас, чийто първи том излезе преди десетина година, а сега се подготвя втората част. Съществува и “алтернативен” проект за история на морския град, подготвяна от екип, в който водещата роля е на проф. Иван Карайотов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |