В новините
 
13.12.2007 05:41   Новината е видяна 10226 пъти
Основно в Бургаската преса на 12.Декември.2007

Асен Йорданов, син на Недялко Йорданов, журналист е бил нападнат около 19:30 часа на пресечката на "Рилска" и " Асен Златаров". Успял е да прогони нападателите с юмруци. Намерен е нож, който е даден за експертиза. Асен Йорданов е популярен с острата критика на определени кръгове. Спорд справката, той успял да нанесе няколко удара на непознатите, които се разбягали в околните улици. След получаване на сигнала за инцидента в Първо РПУ Бургас районът на местопроизшествието е отцепен незабавно. При огледа полицейските служители са открили хладно оръжие, което е иззето по надлежния ред и изпратено за допълнителни експертизи. Пострадалият е отведен в МБАЛ Бургас от екип на Центъра за "Спешна медицинска помощ", където е прегледан и освободен за домашно лечение с контузни рани по гърба и главата. Случаят се изяснява от служители на ОДП Бургас.

Интервю с Антонио Душепеев в Черноморски Фар. Докторът е засегнат от изявленията на Валери Симеонов. Сперед него, председателят на Общинския съвет в Бургас трудно се ориентира в обстановката, все още. Плагиатстват ли се идеите на предишните съветници.
Кой е платил за фалшивия брой на вестника - ром от ВиК?
Георги Манев на няколко места. Все по-често се спекулира с деца.
Подземни гаражи, автобуси с газови уредби и др. - ОбС търси решения.

Денонощна охрана край боровите гори - 24 часа Море. Ще следят какво за незаконна сеч. Охраната ще бъде въведена по главните пътища, край които има иглолистни насаждения. Тя се въвежда по заповед на Държавната агенциия по горите, е съобщил шефът на охраната в Регионалното управление по горите в Бургас Недко Недев. Отделно горските експерти имат готовност да правят проверки съвместно с Икономическа полиция по пазарите за елхи. Ще се проверява произхода на дръвчетата и дали имат необходимите документи. Всички борчета и елхи, които ще се продават тази година ще са от Родопите, тъй като регионалното управление по горите в Бургас няма да добива дръвчета.

Бургас дава на хазната половин милиард живи пари от данъци и осигуровки. Държавата благодари.

МБАЛ Бургас остана без скенер. Хаос в здравеопазване. Всички пациенти, които трябва да правят важни изследвания, от една седмица са пренасочвани към Военна и Транспортна болница. Скенерът втора ръка бе закупен преди две години. От тогава до сега обаче той често се разваля. Според запознати ремонтът му щял да струва минимум 20 лева. Директорът на Многопрофилната болницата д-р Будаков потвърдил, че скенерът не работи, но нов нямало да бъде закупен.


МОРСКИ ТРУД; Бургас да има денонощна стоматология е идеята на зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. Ще се използва сградата на настоящата стоматологоия и за това вече са водени разговори с управителя й д-р Димитър Енчев.
Театралното сдружение „Арт Мелпомена” и Немската езикова гимназия „Гьоте” предлагат Нейчо Попов за почетен гражданин. Това ще бъде съобщено тази вечер преди началото на спектакъла „Мама веселата вдовица”, в който главната роля се изпълнява от Стоянка Мутафова, която е била омъжена за Нейчо Попов.

Бургас днес и утре: В Бургас са събрани 79 милиона лева от данъци и осигуровки повече от предвиденото. Най- голямо е изпълнението при ДДС- 151 % и при корпоротивния данък -130 %, съобщи директорът на Регионалното управление Румяна Дулева. По молба на кмета Николов започват ревизии във всички общински фирми. Те ще продължат 3-4 месеца.
Компас: Крайморие готви бунт заради нередовен транспорт” е друг акцент от броя. Това е станало ясно по време на заседанието на комисията по транспорт. Жителите на квартала са недоволни от нередовните автобуси, тъй като децата им редовно закъснявали за училище в Бургас или пък се налагало да мръзнат през зимата докато чакат автобус.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |