В новините
 
14.12.2007 06:28   Новината е видяна 5695 пъти
Кметът на Страсбург ще помага на Бургас с идеи за новия градоустройствен план на общината

Кметът на Страсбург г-жа Фабиен Келер ще посети Бургас след три месеца по покана на Димитър Николов. Двамата кметове са обсъдили бъдещи съвместни проекти на среща вчера в Страсбург. Келер, която е създател и председател на клуб „Страсбург”, се е ангажирала пред Николов да лобира за членството на Бургас в престижния клуб на перспективните европейски общини. В момента в него не членува Бургас, а Русе, Стара Загора, София и Пловдив. В клуба се обсъждат и решават градоустройствени и инфраструктурни проблеми на общините и се лобира за по-пряк достъп до всички европейски проекти. Срещата на Николов с Келер е била в залата, където е подписан първият договор за сътрудничество между европейските страни, още преди създаването на ЕС.

      Келер е обещала да помогне с идеи при приемането на новия градоустройстван план на Бургас. Тя се е ангажирала още да съдейства на Николов за организирането на срещи на кмета на Бургас с други френски кметове за обмяна на идеи и добри практики.

      Николов е на тридневно посещение в Страсбург заедно с кмета на София Бойко Борисов, девет новоизбрани български кмета и председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

      Бургаският кмет е присъствал и на срещата и с председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг. „С такива кметове като Димитър Николов аз съм убеден, че България и градове като Бургас, вървят в правилната посока”, е заявил Пьотеринг.

      Бургаският кмет се е срещнал и с Ингибор Гресле, член на комисията по бюджетите към Европейския парламент. Гресле е информирал Димитър Николов за най-честите нарушения при усвояването на европроектите и най-честите слабости, на които се натъква Комисията по финансовия контрол на ЕС. Гресле се е ангажирал да помогне на Община Бургас при подготовката на европейските проекти.

      Бургаският кмет се е срещнал и с Жозев Доул, председател на най- голямата парламентарна група в Европейския парламент- Европейската народна партия-Европейски демократи /ЕНП-ЕД/, който е приел поканата да посети България в близките три месеца и да открие семинара по регионално сътрудничество и перспективи в Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |