В новините
 
14.12.2007 16:39   Новината е видяна 7758 пъти
Кой открадна вестник Черноморски фар Бургас

Паралелно журналистическо разследване на престъплението стигна до рома Милчо Христов от Комлука
Първата страница на фалшификата, който заля Бургас в деня за размисъл преди изборите
Районната прокуратура в Бургас образува прокурорска преписка по безпрецедентната кражба на търговска марка -отпечатването и разпространението на фалшив "Експресен черноморски фар" в навечерието на местните избори. От прокуратурата са дали и конкретни указания за продължаване на работата с цел установяване на евентуалния извършител, който е сключил договора за поръчка и е разспорстранил нелегалното издание, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на полицията.
Каква е историята на този скандал? Фалшификатът на "Черноморски фар" с добавка експресен  заля града в 30 000-ен тираж в нощта срещу 27 октомври - денят за размисъл и злепостави издателите и репортерите на най-стария вестник в България, който е с 87-годишна история.
Публикуваме в хронология резултатите от журналистическото разследване, което стигна почти до края в разплитането на престъплението.
Техническият анализ на фалшификата показва, че е произведен във варненската печатница на в."Позвънете". Тя разполага с немска ротомашина със специфичен формат, който оставя по-широко непечатаемо поле откъм външната част на страницата, както и характерни следи от грайфери, игли и ножове. Управителят на печатница Алексей Проданов потвърди, че той е приел поръчката за отпечатването, дадена от рекламната агенция на "Позвънете" -"Инекс" с адрес във Варно ул."Шкорпил" 31. В началото служителката  от офиса Даниела Петкова отказва да даде повече информация, тъй като била обикновен изпълнител и нямала право да коментира търговските взаимоотношения на фирмата с трети лица, нито да показва документи. Тя обаче не скрива, че е получила банков превод от страна на възложителя, името на който можело да се види във фактурата. Парите дошли от друга варненска агенция - ЕТ"С- прес - Стоян Иванов". Адресът и е на ул."Цар Освободител"39 Б.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |