В новините
 
19.12.2007 02:37   Новината е видяна 5570 пъти
Гледаме балканско кино на 6-ия София филм фест на брега

За пръв път публиката ще оценява и конкурентите за „Джеймисън”
Румънският „4 месеца, 3 седмици и 2 дни” на Кристиян Мунджу, който спечели „Златна палма” в Кан, получи наградата на Европейската филмова академия за най-добър филм и най-добър режисьор, а сега гледа към „Оскар”, ще бъде въртян  по време на „София филм фест на брега” през март идната година.
Това съобщи на пресконференция миналия петък в Бургас режисьорът Георги Дюлгеров, художественият ръководител на морското издание, което е част от авторитетния „София филм фест”. Неговият директор Стефан Китанов вече шеста година селектира с Дюлгеров най-силните заглавия за бургаската публика.
„Филмът е интересен за нас, защото разказва за времето на Чаушеску съвсем по човешки, емоционално, страстно, като поставя неочакван ракурс чрез съдбата на едно момиче. Изключително вълнуваща история, която грабва зрителя”, даде оценка Дюлгеров. Той препоръча и „От другата страна” на Фатих Акин, заслужил отличието за сценарий в Кан и наградата LUX, която Европейският парламент учреди тази година. Фатих Акин, когото фестивалната публика познава от „Музиката на Истанбул”, е от турски произход, живее и твори в Гремания.

http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=2013





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |