В новините
 
18.12.2007 02:59   Новината е видяна 3896 пъти
Стартираха дейностите по модернизация на водоснабдяването и канализацията в Бургас

Кметът Димитър Николов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски направиха първа копка при началото на строителните дейности по Лот 1 “Рехабилитация на водоснабдителната мрежа в град Бургас” и Лот 2 “Разширение на канализационната мрежа в град Бургас” от проекта “Интегриран воден проект в гр. Бургас”.

      “Ще правим всичко възможно за бързата и ефективна реализация на подобни проекти. Надявам се изпълнителят на строителните дейности и ВиК да щадят гражданите на Бургас и по-рядко да ни спират водата до финализирането на проекта”, каза кметът Николов.

      Зам.-министър Димчо Михалевски обяви, че по график дейностите по Лот 1 и Лот 2 трябва да приключат до юли 2009 г. От австрийската фирма-изпълнител АЛПИНЕ МАЙРЕДЕР се ангажираха с навременното изпълнение на проектите, които са финансирани по Програма ИСПА на Европейския съюз и чрез заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Строителният надзор ще се осъществява от английската компания Мот Макдоналд.

      Компонентите, по които стартират дейностите, са за около 8,5 млн. евро, а общата стойност на “Интегриран воден проект в гр. Бургас” е 21 млн. евро.

      На официалната церемония присъстваха още зам.-кметът по евроинтеграцията в Община Бургас Ивелина Василева, областният управител на Област Бургас Любомир Пантелеев, управителят на ВиК-Бургас Ганчо Тенев, емисари от Представителството на ЕК в България, представители на Министерство на финансите и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, експерти, отговарящи за проектите.

      Дейностите по Лот 1 включват обновяване на водоснабдителната мрежа на 7 главни улици в Бургас, с обща дължина 13 500 м.; реконструкция на резервоар “Изгрев”; рехабилитация на участък от главния водоснабдителен клон Деривация Камчия, с дължина 1.7 км.

      Дейностите по Лот 2 предвиждат изграждане на канализационна мрежа в квартал “Победа”, която да обхване 24 улици; подмяна на канален клон на ул. “Поп Грую” в к-с “Лазур”; изграждане на тласкател за Канализационна помпена станция.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |