В новините
 
06.01.2008 10:04   Новината е видяна 4480 пъти
Обществени обсъждания за Защитена зона по НАТУРА 2000 "Ченгене скеле"

РИОСВ – Бургас организира публично обсъждане на проекто-заповедта за обявяване на “Залив Ченгене скеле” за Защитена зона по Натура 2000 в землището на с. Маринка и кв. Крайморие
Работните срещи с обществеността за обсъждане на проекто-заповедта за обявяване на “Залив Ченгене скеле” за Защитена зона по Натура 2000 ще се проведат както следа:
• 7 януари 2008 г. /понеделник/ от 14.00 часа в кметството на с. Маринка;
• 8 януари 2008 г. /вторник/ от 10.00 часа в кв. Крайморие.

В срещите ще участват представители на Община Бургас, еко-експерти, представители на природозащитни организации и на институции, имащи отношение към режима в зоната.
Защитената зона “Залив Ченгене скеле”, с идентификационен код BG0000242, е разположена в землището на кв. Крайморие и с. Маринка, Община Бургас и обхваща площ 1900.154 дка., част от които – 0.992 кв.км са морски пространства. Бъдещата защитена зона е ценно местообитание на видове като малък корморан, къдроглав пеликан, бяла лопатарка, малък воден бик, тънкоклюн свирец, гривеста и речна рибарка, и др.
Съгласно проекто-заповедта, в границите на Защитената зона се забранява строителството на нови пристанища, терминали и промишлени предприятия, депониране и временно съхранение на отпадъци, извършване на дейности, свързани с отводняване, пресушаване или промяна на водния режим на мочурища и естествени водни обекти, премахване на характеристики на ландшафта (единични и групови дървета) в земеделските земи, разораване и залесяване на ливади, пасища и мери, използване на неселективни средства за борба с вредителите и болестите в гората, косене на тръстика в периода март-септември.
От 12 декември 2007 г. пълният текст на проекто-заповедта за Защитената зона е публикуван на Интернет страницата на Министерството на околната среда и водите на адрес: http://www.moew.government.bg/, на страницата на вестниците “24 часа”, “Труд”, и “Бургас Днес и утре”. На разположение е също в административната сграда на РИОСВ – Бургас, к-с “Лазур”, ул. “Перущица” 67.
Срокът за предоставяне на мотивирани писмени становища, възражения и предложения до Министъра на околната среда и водите относно режимите в зоната е до 12 януари 2008 г., включително.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |